Getrouwd in Brabant – Maikel en Kristy

16 juli 2021 was de grote dag van Maikel en Kristy. Ze trouwden in de mooiste tuin van Brabant en willen graag alle ins & outs met jullie delen.

Even voorstellen

Wij zijn Maikel van Heugten en Kristy van Heugten – Vercoelen. Maikel komt oorspronkelijk van Leveroy en Kristy groeide op, op haar ouders” boerderij in Ospel. Vandaar ook de voorliefde voor grote, mooie, bijgehouden, groene tuinen.

Maikel studeert maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Daarnaast werkt hij bij zorgboerderij ‘Rondmeer’ waar hij jongeren met gedragsproblemen begeleid.

Kristy is eigenaresse van ‘Funky Hairstyling’ in Nederweert. Ze heeft 3 meiden in dienst, lekker gezellig dus! 5,5 jaar geleden begon ze in haar eentje, maar inmiddels heeft ze 3 meiden in dienst. Zelfs na de hele corona periode (in hoeverre we er tot nu toe klaar mee zijn) gaat het ontzettend goed met de salon. Leuk weetje: Kristy heeft zelf haar kapsel gedaan tijdens de bruiloft.

 

De vonk sprong over

Toen Kristy 5,5 jaar geleden haar salon opende, was ze blij met elke nieuwe klant die belde. Op een dag in maart was het uitgerekend Maikel die belde voor een afspraak. Diezelfde dag kon hij nog terecht! Nog geen 1,5 uur later stond hij bij Kristy in de salon en de vonk sloeg gelijk over. De twee waren op slag verliefd.

Al snel volgde de eerste date, wandelen in Valkenburg. Drankje hier, hapje daar, klein kusje en smoorverliefd gingen de twee naar huis.

Maikel kwam vaak mee opruimen en afsluiten in de kapsalon, zodat ze daarna stiekem konden gaan daten. Dat werkte perfect, want zo vond Kristy’s moeder niet dat ze elkaar te vaak zagen.

Nog geen 9 maanden later gingen ze samenwonen in het huis dat vast zit aan de kapsalon. Nog geen jaar daarna kochten ze het volledige pand! ‘Is dat niet wat vlug?’ Vroeg onder andere de moeder van Maikel zich af. Maar volgens de love birds kon het niet snel genoeg gaan.

Het aanzoek

Kristy had al een paar keer verwacht dat er een aanzoek zo komen. Maar het duurde en het duurde… ze werd erg ongeduldig. Op 24 december 2020 ging Maikel eindelijk op zijn knieën, in het bijzijn van hun lieve viervoeter Daks.

Maikel wilde graag koken, wat Kristy al vrij bijzonder stond. Toen het eten in de oven stond, mocht Kristy een cadeautje openmaken wat onder de kerstboom lag. Het was een zelfgemaakt memory spel met alle herinneringen van het stel, geschreven op prachtig papier met een gekarteld randje. Kristy won! Ze mocht daarom de menukaart openen.

“Ik had ergens een vermoeden…” Aldus Kristy. “Bij het openen van de menukaart werd hij zenuwachtig, de hond lag namelijk voor zijn voeten en hij wilde direct op zijn knieën gaan bij het openen van de kaart. Toen ik de menukaart opende, zag ik een mooie ring liggen. Maikel ging op z’n knieën en vroeg me ten huwelijk.”

Ze waren helemaal in de wolken van het aanzoek, met natuurlijk een volmondige ‘JA’ als antwoord. Helaas moest Daks de volgende ochtend ingeslapen worden, hij bleek een ernstige inwendige bloeding te hebben. Hij werd herdacht tijdens een emotioneel stukje tijdens de ceremonie.

Verdriet en geluk

Op tweede kerstdag ging het verloofde stel wandelen in de Peel. Daar kwamen ze ook vaak met Daks, dus een mooie plek om haar te herdenken. De beste vriendin van Kristy was meegelokt en als verrassing kreeg ze te horen dat er een huwelijk op komst was. En óf dat een verrassing was! Ze kreeg een doosje chocolade dat ze mocht openen na het verdrietige nieuws, waarop ze zei: ‘Maar we hebben dus niks te vieren…’. Waarop Kristy en Maikel antwoordden: ‘Gelukkig hebben we ook goed nieuws, wij gaan trouwen!’ Tranen vloeide rijkelijk.

Kristy vertelt: “Zo ging het ook ongeveer bij mijn ouders, zus en de ouders, zus en broer van Maikel. Wat waren ze blij voor ons! Vooral mijn zus hoopte dat we dit nieuws met kerst zouden brengen. Ik heb haar nog nooit zo hard zien huilen. Wat een lieve mensen om ons heen. Dat hebben we ons maar weer al te goed beseft!”

Leveranciers selecteren

Kristy kreeg een inspiratieboek over trouwen cadeau, waar ze veel in gelezen en gezocht heeft. (TIP! Bestel hier ons Trouwen in Brabant magazine) Via Instagram vond ze Events by Loes. Nog geen twee weken later werden ze rondgeleid door Loes’ haar tuin, dít moest de locatie worden. Loes heeft een heleboel voor uit handen genomen. Wat het stel zelf nog heeft geregeld zijn onder andere de kleding, live gitarist, ringen, BABS en uitnodigingen. 

Op zoek naar de allerleukste leveranciers uit Brabant? Bekijk hier onze favorieten.

Stijl & thema

Aardetinten, dat is waar Kristy en Maikel van houden. Warme kleuren en een relaxte sfeer. Dit kwam dan ook overal in terug. Bij binnenkomst al de mooiste bloemen van Moon Daisy met een velvet bankje van Happy Vintage. Een zelfgemaakt welkomstbord, perzische kleden met mooie poefjes, verse bloemen op tafel, houten stoeltjes bij de ceremonie. Met als pronkstuk een linnendoek in de appelboom als backdrop, met daarbij geweldig uitgesproken stukken van Suus!

De lange diner tafel met kaarsen aan de kant van de vijver was een van de favoriete plekken van het bruidspaar. Op de bruiloft waren niet meer dan 30 gasten aanwezig, waarmee feest werd gevierd tot in de late uurtjes.

De grote dag

Om 10 uur kwam Kristy aan op de locatie, om rustig alles uit te pakken en de dag te starten met een kopje koffie. Ongeveer een half uur later kwam Maikel. Hij startte de dag met Jägermeister om te proosten op zijn opa.

Rond het middaguur was het bruidspaar aangekleed en mochten ze elkaar voor het eerst zien, terwijl er live gitaarmuziek klonk.

Om 14:30 uur begon de ceremonie, waar Maikel zijn entree maakte met nichtje Liz. Vervolgens werd Kristy weggebracht door haar vader, onder de klanken van ‘The Wedding – Ellen Kraus’. 

Er werd prachtig voorgedragen door familie, vrienden en collega’s. Ontzettend emotioneel. En als kers op de taart heeft Kristy zelf gezongen: “Ook zong ik zelf speciaal voor Maikel, als verrassing voor iedereen het lied ‘The one i love – Ellen kraus’, samen met Juul. De tekst een beetje aangepast, rete spannend, maar o zo leuk om te doen!”

Na de ceremonie was het tijd om neer te ploffen op kleden en poefjes, met een lekkere vlaai en drankjes. Even later werden er heerlijke versnaperingen verzorgd van de OFYR barbecue.

Daarna was het tijd voor het diner. Het bruidspaar heeft met hun geliefden gekletst, gegeten en genoten. Ondertussen werden, tijdens het golden hour, de mooiste foto’s geschoten.

Na de grote dag werden Maikel en Kristy ontvangen bij B&B op Dreef in Deurne, met een oprit vol kaarsjes. De ochtend erna hebben ze daar heerlijk samen ontbeten.

Tips

Kristy: “Wij kunnen niet anders zeggen dan dat dit écht de allermooiste dag tot nu toe in ons leven was!”

De tip die ze aanstaande bruidsparen wil meegeven is om iemand in te schakelen die zoveel mogelijkst handen neemt, zodat je er volledig op kunt vertrouwen dat alles goed gaat. Zo ervaar je zo min mogelijk stress.

De leveranciers die deze bruiloft tot een geweldige dag hebben gemaakt zijn:
Bloemen: Moon Daisy
Ringen: Laurie flemming (verlovingsring) Violette Anna (trouwring Kristy) Van Heugten goudsmid in Heythuysen (trouwring Maikel van het goud van opa).
Trouwjurk: Le Chapeau in Antwerpen
Trouwpak: Jansen – Noy
Muziekant: Juul van Geleuken
Locatie: Events by Loes
Vlaai: Bakkerij van de Mortel in Someren
Catering: ’t Streeckhuys
Decoratie en styling: Happy Vintage
Haar: Funky Hairstyling in Nederweert
Visagie: Schoonheidsspecialist Robin in Buggenum
Uitnodigingen: Cottonbird
Fotograag: Ilse Baggermans, Verliefd fotografie

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant