Even voorstellen: BABS Els, who else

BABS Els, who els is sinds ceremoniespreker en zelfstandig BABS. Ze blijft helemaal zichzelf, houdt van een grapje en kan ook zeker serieus zijn.

Kennismaken met BABS Els, who else

Mijn naam is Els en ik ben ceremoniespreker en zelfstandig BABS. Ik werk al jaren in de horeca en de laatste 4 jaar op een locatie welke ook trouwlocatie is. Omdat er een compleet feest gegeven kan worden van ceremonie tot en met het avondfeest, mistte ik nog iets … een BABS. Daarom heb ik besloten zelf BABS te worden, vanaf begin dit jaar mag ik zelfstandig huwelijken sluiten.

Ervaringen als BABS en ceremoniespreker

De eerste speech als zelfstandig BABS op een huwelijk was erg spannend voor mij. Maar ik heb het toch maar geflikt. 
Ik vind het altijd bijzonder als er kinderen bij een huwelijk aanwezig zijn. Het is extra speciaal als de kinderen ook iets kunnen doen tijdens een ceremonie. Zo kunnen kinderen die oud genoeg zijn zelfs een eigen kinderakte tekenen. 

Bijzondere moment als BABS

Ik kan me alle bruidsparen nog herinneren. En alle bruidsparen hebben iets speciaals op hun eigen manier. Maar één bruidspaar in het speciaal ga ik nooit vergeten. De bruid was ongeneeslijk ziek en haar grootste wens was om nog te trouwen. Haar grootste wens is uitgekomen, maar een maand na het huwelijk is zij helaas overleden. 

BABS Els op jullie bruiloft

Ik zorg dat de hele ceremonie in het teken staat van het bruidspaar. Naast de informatie die ik via het bruidspaar ontvang vraag ik ook familieleden en vrienden om informatie over het bruidspaar. Zo kom ik vaak achter andere informatie dan dat het bruidspaar zelf kwijt wil. Dit zorgt vaak voor hilarische verhalen en anekdotes. Dit zorgt voor een ontspannen en vertrouwd gevoel tijdens de ceremonie.

Adviezen van een BABS

Mijn advies voor het bruidspaar is: geniet van de dag! Jullie zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en alles is tot in de puntjes geregeld. Probeer de planning los te laten en geniet van alles en iedereen. De dag vliegt voorbij!

Nog een tip is om de ceremonie niet te lang te laten duren. Veel gasten hebben geen zin om 1,5 uur te luisteren. Zorg dat de ceremonie dus niet te langdradig wordt. Betrek kinderen bij de ceremonie wanneer zij aanwezig zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld vooraan zitten op kussentjes of op de grond. 

BABS Els, Who else volgen

Website: www.babsels.nl
Facebook: BABS Els, who else

 

Fotocredits: Nancy Pouwels

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant