Getrouwd in Brabant: Thijs & Billie

Voor ons was het echt de mooiste dag van ons leven en een bekroning op onze liefde voor elkaar. Ik zou het liefst elk jaar willen trouwen. Wat een geweldige dag was dat. Vol liefde, geluk en met alleen maar fijne mensen om ons heen.

Even voorstellen

Wij zijn Thijs en Billie Cortenbach. Thijs werkt als kwaliteitsmanager bij Larco Foods in Someren en ik werk als verpleegkundige op de acute opname afdeling in het St. Anna ziekenhuis in Geldrop.

Toen we elkaar leerden kennen werkten we allebei in de horeca in Someren. We waren regelmatig bij elkaar op het werk te zien en tijdens het werk en het stappen leerden we elkaar kennen. Het was meteen al gezellig, maar niet meteen liefde op het eerste gezicht. Dat kwam een aantal maanden later, na een gezellige avond stappen. Thijs vroeg me of hij me naar huis mocht brengen, maar daar had ik nog mijn twijfels over. Ik besloot niet op zijn aanbod in te gaan en fietste alleen naar huis. Toen ik eenmaal thuis was had ik spijt en fietste ik terug in de hoop dat Thijs nog in het dorp was, maar helaas… Hij was al naar huis. Een week later zagen we elkaar weer en toen heeft hij me wel naar huis gebracht. Sindsdien zijn we niet meer bij elkaar weg gegaan.

dromen over trouwen

Ik had al van jongs af aan de droom om ooit te trouwen. Ik knutselde samen met mijn oma toen ik klein was al mijn droomjurk en kon niet wachten ooit als een bruid rond te lopen.

Op 31 mei 2018 waren wij op vakantie in Florida, Treasure Island, waar we bij zonsondergang over het strand liepen. Omdat we veel foto’s van elkaar maakten die reis, en weinig foto’s met elkaar, besloot Thijs de zelfontspanner van de camera aan te zetten. Op het moment van het maken van de foto ging hij op zijn knieën en vroeg mij ten huwelijk. Volmondig zei ik ja. Mijn droom kwam uit!

De voorbereidingen

We hebben onze verloving die reis nog voor ons gehouden en op de dag dat we terugkwamen van vakantie hebben we tussen de vakantiefoto’s door deze aanzoekfoto laten zien.

De voorbereidingen konden beginnen. Wat we zeker wisten was dat we een leuke band wilden tijdens het feest. We hebben eerst de band gekozen en daarna pas de datum, omdat we er zeker van wilden zijn dat deze band kon. We zijn naar 2 locaties wezen kijken in Deurne, bij Natuurpoort de Peel en bij de Reizende Man en waren meteen verkocht bij het zien van de zaal van Natuurpoort de Peel. Een prachtige landelijke stijl, tussen de weilanden met een geweldige sfeer. Hier wilden wij graag ons feest gaan vieren.

onze bruiloft

31 mei 2019 was het zo ver. Onze bruiloft.

De ceremonie was bij mijn moeder in de tuin, waar we ook een bruidsborrel hadden met alle gasten die tijdens de ceremonie aanwezig waren. Voor ons was dit de perfecte locatie. Persoonlijk, knus, en precies zoals wij het graag wilden. Gelukkig was het prachtig weer die dag.

Mijn zus was onze ceremoniemeester. Zij hielp met de voorbereidingen en zorgde dat op de dag zelf alles perfect verliep. Voor ons was het heel prettig om al onze ideeën met haar te kunnen delen. Ook alle verrassingen voor de gasten, zoals de openingsdans.

Ik heb met mijn moeder de bloemen uitgekozen. Hiervoor had ik een moodboard gemaakt waar de bloemist mee aan de slag kon. De kleuren die we kozen waren pasteltinten waardoor alles een geheel was.

De broer van Thijs was zijn getuige en mijn zussen waren mijn getuigen. We hebben tijdens surprise met sinterklaas deze vraag in de vorm van surprisecadeautjes gesteld en gelukkig zeiden ze allemaal volmondig ja.

We zagen elkaar pas voor het eerst zien tijdens de ceremonie. Hierdoor konden we van tevoren nog geen foto’s gaan maken. Dit hebben we tijdens de bruidsborrel gedaan. Tijdens de ceremonie en bruidsborrel waren al onze beste vrienden en vriendinnen en familie aanwezig. Na het maken van de foto’s zijn we gaan eten met een kleiner gezelschap bij Natuurpoort de Peel waar we ‘s avonds ook het feest hadden.

het liefst elk jaar trouwen

Onze gasten waren al binnen toen wij als laatste de zaal binnen kwamen met onze openingsdans. We hebben altijd heel hard geroepen dat we dat niet zouden doen omdat Thijs niet zo goed kan dansen. Een grote verrassing dus.

Het feest was zó leuk, maar ging ook zo ontzettend snel voorbij. Ik zou het liefst elk jaar willen trouwen. Wat een geweldige dag was dat. Vol liefde, geluk en met alleen maar fijne mensen om ons heen. Heerlijk!

Wij kijken met heel erg veel plezier terug op onze bruiloft. Onze BABS werd ziek tijdens de ceremonie waardoor dit niet geheel liep zoals we hadden gehoopt wat erg jammer was, maar de rest van de dag was helemaal top.

Voor onze bruiloft zei iedereen: ‘Geniet er maar van want de dag gaat zo snel voorbij!’ Ik dacht ja, ja dat zal wel, maar mensen het is echt, de dag gaat zoooo snel voorbij! Geniet van elk moment!

Voor ons was het echt de mooiste dag van ons leven en een bekroning op onze liefde voor elkaar.

onze leveranciers

Ik heb mijn jurk gekocht in Geldrop bij Marriage en Thijs heeft zijn pak gekocht bij Rietbergh. Hierover zijn we beide zeer tevreden.

De ringen kochten wij bij juwelier Geurts in Someren. Uitnodigingen hebben we laten drukken bij drukkerij Berkers in Asten en de prachtige foto’s werden gemaakt door Rowie van den Oever. Onze lievelingsband die kwam spelen was Say Keys.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant