Getrouwd in Babant: Ingrid & Jeroen

Onze bruiloft was echt een fantastische dag en ik durf wel te zeggen de mooiste dag van ons leven! Het is zo bijzonder om de hele dag in the picture te staan (want daar zijn wij allebei niet zo van), in onze allermooiste outfit!

Even voorstellen

Wij zijn Jeroen en Ingrid en al bijna 2,5 jaar getrouwd. Wij wonen in Someren, Jeroen werkt als ingenieur en ik werk (gedeeltelijk als coach) in de kinderopvang.

Pas na jaren zagen we elkaar staan

We hebben elkaar ontmoet tijdens het uitgaan. Via wederzijdse vrienden raakten we aan de praat en gelijk al die avond sloeg de vonk over, we hebben uren staan kletsen en het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. We bleken veel dezelfde mensen te kennen en heel vaak op dezelfde plekken te zijn geweest, met uitgaan, naar festivals en op feestjes, maar pas jaren later zagen we elkaar staan.

We wisten al snel dat we samen oud en grijs wilden worden, maar natuurlijk ga je niet van de een op de andere dag trouwen. Nadat we al een paar jaar samenwoonden hadden we het wel eens over trouwen en kinderen krijgen, en dan het liefst ook in die volgorde, maar niet echt concreet wanneer dat zou moeten gebeuren.

Het aanzoek

In 2017 gingen we op backpack avontuur in Indonesië, we reisden een maand lang over de verschillende eilanden waar we heel erg hebben genoten van en prachtige dingen hebben gezien en gedaan. We sloten onze reis af op het prachtige Nusa Lembongan. ’s Avonds gingen we uit eten op een heel mooi strandje, echt helemaal perfect en toen we daarna nog een stukje gingen wandelen, ging Jeroen op 1 knie en vroeg hij of ik met hem wilde trouwen? Jaaa! Compleet overdonderd door deze grote verrassing, de sfeer, de perfecte avond, de locatie, etc. maar natuurlijk zei ik ja! 

Er zit natuurlijk een enorm tijdverschil tussen Indonesië en Nederland, maar volgens mij hebben we wel eerst onze ouders, broers en zussen op de hoogte gebracht met een telefoontje. Daarna zijn we gaan (proberen te) slapen, wat natuurlijk nauwelijks ging vanwege alle adrenaline en het geluk wat je eigenlijk van de daken wilt schreeuwen. Daarna hebben we vrienden en andere familie op de hoogte gebracht van dit leuke nieuws. 

De bruiloft plannen

Al tijdens de vakantie (of eigenlijk al lang daarvoor haha) ben ik inspiratie op gaan doen op Pinterest. Ik ben redelijk perfectionistisch en wil graag dat de dingen, zeker op zo’n dag, perfect verlopen! Met alle keuzes die we moesten maken had ik wel een plaatje in mijn hoofd en dmv Pinterest ontwikkelden we het perfecte plaatje voor onszelf. Jeroen had één heel specifieke wens voor de bruiloft en dat was een BMW i8, dus dat was snel geregeld. We wilden heel graag dat onze complete dag op één en dezelfde locatie plaatsvond en dat vonden we uiteindelijk bij In de Gloria in Asten. Leveranciers zochten we via internet en door ervaringen van vrienden en familie. We wilden alles het liefst zo dicht mogelijk in de buurt, dat voelde goed. We vroegen een vriendin van ons als ceremoniemeester en zij hielp ons waar nodig met het organiseren van dé dag.

Ik ben zelf altijd bezig met styling en kleurkeuzes, en samen kwamen we op de kleurencombi van sage green, white en peach. De kleuren kwamen uiteindelijk overal in terug; de trouwkaart (zelf ontworpen), mijn schoenen, Jeroen zijn manchetknopen, slingers en decoratie, de bloemen (mijn moeder maakte het boeket en de corsages), de taart, etcetera. Achteraf hoorden we dat ook van veel mensen terug, alles klopte op deze dag!

Wij vierden onze grote dag bij in de Gloria te Asten. We zijn hier getrouwd (in het kerkje), hebben met de daggasten geproost in de tuin, hielden de receptie (binnen en buiten), I DO BBQ (buiten) en het avondfeest (binnen). Het was een fantastische dag en ondanks de hitte die dag een perfecte locatie omdat we dus ook buiten konden.

Ik heb mijn broer en zus als getuigen gevraagd, Jeroen zijn broer en vader. We hebben dit gevraagd met een cadeautje. Voor de mannen een biertje en voor mijn zusje een fles cava, met een gehandletterd kaartje met daarop de vraag of ze onze getuigen wilden zijn.

De grote dag

We hebben de night before gewoon samen geslapen en Jeroen is ’s ochtends naar zijn ouders gegaan om zich om te kleden. Voor mij kwamen al vroeg mijn nicht (voor de make-up) en mijn kapster die mij helemaal op en top maakten. Ook de fotograaf was er toen al gauw genoeg, maar zij was de hele dag aanwezig zonder dat ik dat gemerkt heb en dat was zo fijn! Zij voelde ons perfect aan, en dat was gewoon heel relaxed.

Mijn moeder en zusje kwamen me helpen om mijn jurk aan te trekken en toen was het wachten op het teken dat Jeroen er was. Hij stond klaar in onze tuin, met zijn rug naar mij toe. Een paar familieleden waren bij dit moment. Ik liep naar Jeroen toe, kei zenuwachtig natuurlijk, en tikte hem op zijn rug. Dit was echt een fantastisch moment! Hierna gingen we met de fotograaf en ceremoniemeester op pad voor de foto’s. Die maakten we bij de Eynderhoof in Nederweert-eind (net buiten Brabant, haha) en in een mooi weiland hier in het dorp, waar we ook de trouwgeloften naar elkaar uitspraken.

Toen we weer thuiskwamen stonden onze 35 daggasten ons op te wachten en hebben we samen met hun geluncht in de tuin. En toen was het tijd om naar Asten te vertrekken, we reden nog wat extra rondjes in onze strakke bolide tot de ceremoniemeester appte dat we konden komen.

Bij in de Gloria stonden alle gasten klaar en toen kon de ceremonie beginnen, die werd geleid door Marieke van In de Gloria en Dorien, een zelfstandig BABS, waar wij heel bewust voor gekozen hebben. Vrienden van ons zongen live tijdens de ceremonie, muziek die we samen met hen uitgezocht hadden en daardoor dus heel persoonlijk. Mijn vader bracht me naar voren en ‘gaf’ me aan Jeroen, een emotioneel moment. Een neefje bracht de ringen en een ander neefje en nichtje brachten ons naar de tafel om de trouwakte te ondertekenen.

Na de prachtige ceremonie werd er buiten in het tuintje geproost met de daggasten. Er waren bubbels en taart en sommige daggasten deden een persoonlijk woordje. We mochten mooie cadeaus in ontvangst nemen, waaronder een appelboom en grote keien, voorzien van een persoonlijke boodschap, namens alle daggasten. Daarna hadden we een receptie en ondertussen werd de I DO BBQ klaar gemaakt in de tuin, dus toen de receptie voorbij was, konden we daar van gaan genieten.

Het sfeertje was heerlijk, heel ontspannen en gezellig, precies zoals wij het graag wilden. Mijn haar en make-up werden nog even bijgewerkt, Jeroen wisselde wat accessoires aan zijn outfit en zo maakten we ons klaar voor het grote feest. Nadat alle gasten binnen waren, kon het feest beginnen! Ook hier werd weer geproost met bubbels en toen een hilarisch stukje namens onze vrienden, we hadden ook aangegeven dat dit het enige stukje was dat we wilden op de avond, zodat er vooral tijd was om te feesten. Het feest was geweldig! Er was een verlichte dansvloer waar we de hele avond op hebben gestaan. We hebben er zo enorm van genoten!

Aan alles werd gedacht door Marieke van de locatie en de ceremoniemeester, wij hebben ons nergens meer druk om hoeven maken die dag. Voor we het wisten kondigde de DJ het laatste nummer al aan en gingen de gasten naar huis.

We werden door Marieke naar een B&B in de buurt gebracht waar een pad van lichtjes ons van de auto naar de kamer leidde. Ook hier was aan alles gedacht en na een heerlijke nacht keken we terug op een fantastische dag, terwijl we genoten van een uitgebreid ontbijt in het zonnetje in de tuin van de B&B. Hierna vertrokken we naar huis, waar we nog de hele dag bezoek hebben gehad, tussendoor kaartjes lazen en alle cadeaus uitpakten. De dag daarna vertrokken we op huwelijksreis!

De mooiste dag van ons leven

Onze bruiloft was echt een fantastische dag en ik durf wel te zeggen de mooiste dag van ons leven! Het is zo bijzonder om de hele dag in the picture te staan (want daar zijn wij allebei niet zo van), in onze allermooiste outfit! We kijken terug op een perfecte dag, waarbij alles tot in de puntjes geregeld was en waarbij wij nergens meer aan hoefden te denken. Het was een dag die we hebben gevierd met alleen maar lieve mensen om ons heen, en voor ons spatte de liefde er ook de hele dag vanaf! Het klinkt bijna zoetsappig, maar het was gewoon perfect! We hebben daarna een zoontje mogen krijgen en verwachten over een paar maanden ons 2e kindje, enorm bijzondere momenten en prachtige herinneringen, samen met de herinnering aan 26 mei 2018.

Tips voor aanstaande bruidsparen

Geniet, geniet, geniet! De dag vliegt echt zo snel voorbij en iedereen zegt dat tegen je, maar het is ook gewoon echt zo! Voorbereiding is echt key hierin, als je zorgt dat vantevoren alles duidelijk is, hoef je je op de dag zelf alleen maar mee te laten gaan in de flow en te genieten van alles. We hebben van te voren veel overleg gehad met alle leveranciers en de locatie en de ceremoniemeester waren op de hoogte van wat wij graag wilden. We hadden een draaiboek, waar de grote lijnen in waren uitgewerkt en hierdoor liep alles voor ons gevoel op rolletjes.

onze leveranciers

Locatie: In de Gloria Asten, Marieke Zantingh (ook catering etc.)
BABS: Dreamspeech (zelfstandig trouwambtenaar)
Haar en make-up: eigen kapster & nichtje
Decoratie & bedankjes: zelf gemaakt (met hulp van vrienden & creating)
Uitnodigingen: zelf ontworpen (creaTing)
Fotograaf: Beeldmakend, Marieke vd Looij
Taart: Taartentheater, Sandra van Heugten
Ringen: Verliefd Verloofd Getrouwd, Claire van Huijgevoort
Bloemen: Bloemisterij Vlemmix (mijn moeder maakte boeket/corsages)
Jurk: Koonings Deurne
Pak: Lenssen Mierlo
DJ: DJ Frenk (via In de Gloria)
Auto: BMW i8, ec-rent
Locatie huwelijksnacht: B&B Hoeve Nijssen Asten

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant