Hét draaiboek voor jullie bruiloft

Maak samen met je partner, weddingplanner, ceremoniemeester en/of droomleveranciers het perfecte draaiboek voor jullie bruiloft en geniet van een zorgeloze dag! Lees in dit artikel hoe je start met het maken van een draaiboek voor jullie droombruiloft.

Om volledig te kunnen genieten van jullie bruiloft is een draaiboek een belangrijk aspect. Door samen met je partner en eventueel een weddingplanner of ceremoniemeester het draaiboek voor jullie bruiloft in orde te maken is iedereen op de hoogte van de verschillende gebeurtenissen op jullie grote dag. Het is fijn om het draaiboek met al jullie leveranciers te delen, zodat iedereen overzicht heeft en weet wat er van ze wordt verwacht. Op deze manier kunnen jullie de dagplanning loslaten en volledig genieten!

Het begin van je draaiboek

Maak samen met je partner een opzet voor een planning. Bespreek de opzet van jullie draaiboek met de weddingplanner, ceremoniemeester en/of andere betrokken leveranciers. Wat zijn jullie wensen en wat is qua tijden haalbaar? Luister naar de tips die je krijgt van de betrokken leveranciers en neem dit mee in het draaiboek. Erg belangrijk is om het draaiboek als richtlijn te gebruiken. Plan voldoende tijd tussen verschillende gebeurtenissen en mocht je planning toch uitlopen raak dan niet gestrest. Je kunt niet alles van tevoren plannen en het belangrijkste is dat je van alles kunt genieten. Het komt allemaal goed!

Gebeurtenissen plannen

Het is belangrijk om alle gebeurtenissen van jullie grote dag in beeld te krijgen. Waar start je mee en hoelang gaat deze activiteit duren? Het is handig om jullie trouwdag in verschillende dagdelen te verdelen en per dagdeel te gaan bekijken wat er in het draaiboek moet komen. Bespreek samen met je partner, weddingplanner of ceremoniemeester jullie gehele dag door en schrijf alle gebeurtenissen op. Maak hier een logische volgorde in en schrijf alvast op hoelang dit ongeveer gaat duren. Als je dit onder elkaar hebt gezet dan is de eerste stap gezet en hebben jullie al een ruw ontwerp van jullie draaiboek.

Tijdsplanning draaiboek

Nadat alle gebeurtenissen achter elkaar gepland zijn en er al een schatting is gemaakt qua tijden is het goed om een realistisch beeld te schetsen. Maak een ruime tijdsplanning waarin mogelijkheden zijn tot uitloop. Neem contact op met de leveranciers. Hoelang duurt de fotoshoot, de ceremonie, het diner etc.? De leveranciers hebben vaak al veel ervaring en kunnen jullie goed helpen om een inschatting te geven. Belangrijk is om rekening te houden met reserveringen. Zoals de afspraak bij het gemeentehuis. Deze tijd staat vast en kan niet verschoven worden. Maar als de speeches een half uurtje later zijn is dat wellicht minder erg en past dat ook goed in jullie draaiboek.

Fotocredits: Kelly van Rooijen
Deze foto is gemaakt tijdens een Styled Shoot. Bekijk hier alle foto’s en de leveranciers.

Taken verdelen

Bepaal per taak wie het aanspreekpunt wordt, zodat iedereen weet wie er verantwoordelijk is voor een bepaalde activiteit. Op deze manier weten jullie, de leveranciers en jullie gasten waar ze aan toe zijn.

Geniet van jullie trouwdag!

Een goede voorbereiding met een compleet draaiboek geeft rust. Het belangrijkste is om te genieten. De planning loslaten en de dag laten leiden door de personen die daar verantwoordelijk voor zijn is belangrijk. Je hebt niet alles in de hand, maar door te genieten en alles op je af te laten komen beleven jullie je droombruiloft!

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant