Dé trouwtrends voor 2021 die je niet wilt missen

Gaan jullie trouwen in 2021? Gefeliciteerd! Wij hebben alle trouwtrends voor 2021 op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Gaan jullie trouwen in 2021? Geweldig! Speciaal voor alle aanstaande bruisparen hebben wij dé trouwtrends van 2021 op een rijtje gezet. Het belooft een geweldig bruiloft jaar te worden en met deze trends stelen jullie zeker de show!

Trend 1: Intiem trouwen

Trouwen in 2021 draait om persoonlijkheid en intimiteit. Corona speelt nog steeds een rol, dus veel bruidsparen zullen kiezen voor een beperkt aantal gasten. Stellen voelen zich niet langer ‘verplicht’ om iedereen uit te nodigen, maar kiezen ervoor om de meest belangrijke personen op de gastenlijst te zetten. Bijkomend voordeel is dat je de dag veel intenser zult beleven en je echt aandacht hebt voor de gasten en elkaar.

Een ander voordeel is dat een beperkte gastenlijst vaak meer budget biedt voor andere onderdelen. Des te meer reden om bijvoorbeeld extra uit te pakken met de styling van jullie grote dag.

Lees onze tips voor het organiseren van een intieme bruiloft

trend 2021: intiem trouwenFoto: Inge Pieck

Trend 2: Buiten bruiloft

Buiten trouwen (blijft en) wordt razend populair in 2021. Het organiseren van jullie bruiloft in het bos, een open feesttent, aan het water of in je eigen achtertuin geeft een geweldige sfeer aan de dag.

Ga je trouwen in de openlucht? Stem een plan-B af met de locatie, mocht er toch een bui vallen. Het Nederlandse weer blijft onvoorspelbaar.

Buiten trouwen
Foto: Pleui van der Pas

Trend 3: Lokale leveranciers

‘Koop lokaal’ is een term die ons in 2020 om de oren vloog, met een hele goede reden uiteraard. Dit is een trend die zich voortzet in 2021. Lokaal kopen is helemaal van nu! Grote bedrijven en online bestellen maken plaats voor lokale, kleine leveranciers. Dit maakt het hele proces ter voorbereiding ook nog eens veel persoonlijker. 

En onthoudt: “Every time you buy from a small business an actual person does a happy dance”

Bekijk onze favoriete trouwleveranciers voor 2021

Trend 4: Sfeerverlichting

Een van de nieuwe trends op gebied van trouwen is: de sfeerverlichting. Helemaal nu veel bruiloften buiten worden georganiseerd, is goede verlichting zeer bepalen voor de sfeer. 

Denk goed na over de verlichting die je wilt toepassen. En dan hebben we het niet alleen over praktische verlichting, maar met name sfeerverlichting. Zoals kroonluchters, rieten lampenkappen, kaarsen, enzovoort.

Een trend die we wel erg vaak gaan zien in 2021 zijn de neon lichtletters. Van achtergrond op de ceremonie tot decoratie bij de bar.


Foto: Eline Nijburg

Trend 5: Trendkleuren

2021 kent twee belangrijke kleurentrends die we terug gaan zien op veel bruiloften.

1. Themakleur: Illuminating

Het bekende Pantone Color Institute maakt jaarlijks de ‘Kleur van het jaar’ bekend. Dit jaar werden we verrast met ‘Illuminating’, oftewel ‘Verlichtend Geel’. In combinatie met grijs wordt dit gezien als dé trendkleur voor bruiloften in 2021.

Hoewel wij helemaal warm worden van een witte bruiloft met pasteltinten, zijn we ontzettend enthousiast over deze sfeervolle trend. In 2021 zul je veel okergele en mosterdtinten voorbij zien komen.

2. Themakleur: Roest

Less is more gaat niet op voor de themakleuren. We hebben namelijk niet één, maar twee themakleuren geselecteerd voor 2021. Wat ons betreft wordt ook ‘roest’ een veel gekozen themakleur voor bruiloften in 2021. Deze tint kun je perfect doorvoeren in tafelstyling, bloemen en accenten in kleding.

Trendkleur trouwen roest
Foto: Elke Verbruggen

Trend 6: Kleine hapjes

Voorgaande jaren waren de shared dinners helemaal HOT. Maar in 2021 gaan we het anders doen. Een absolute trend in 2021 is het serveren van eten via kleine, individuele porties. Mooie opgemaakte borden waar samen en texturen samenkomen. 

Lees onze opties voor het diner op je bruiloft


Foto: Elke Verbruggen

Trend 7: Duurzame keuzes

Steeds meer bruidsparen maken bewuste keuzes als het gaat om hun bruiloft. Denk aan zelfgemaakte decoratie die later kan worden hergebruikt. Of wat dacht je van een pre-loved weddingdress. Daar lees je alles over in ons Trouwen in Brabant Magazine

Trend 8: Lokale huwelijksreis

Je zag het al eerder terugkomen in deze tips: kies voor lokaal. Op huwelijksreis in jullie eigen regio is misschien wel de meest opvallende trouwtrend van 2021. Ga voor een roadtrip en ontdek nieuwe plekken. Of kies voor een ultieme relax vakantie. Ontdek (opnieuw) wat jullie eigen regio te bieden heeft.

Lees onze tips voor een huwelijksreis in Noord-Brabant


Foto: Elke Verbruggen

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant