Stralend kapsel op je bruiloft

Elke bruid wil stralen op haar bruiloft. In dit artikel lees je tips over hoe jij je haren kunt laten stralen op je grote dag.

Het allermooiste kapsel op je bruiloft? Joyce van hair&styling Cloé deelt haar tips.

Tip 1: Proefsessie plannen

Een belangrijke tip voor jou is dat je een paar maanden vóór de bruiloft je proefsessie geboekt hebt. Vooral als je je bruiloft in het hoogseizoen boekt. Op deze manier kun je rustig, zonder stress naar je bruiloft toe werken

Zodoende heb je nog even de tijd om over het kapsel na te denken, als je toch niet helemaal tevreden bent bij de eerste keer.

Tip 2: Kies een kapsel dat past bij je persoonlijkheid

Natuurlijk moet een bruidskapsel passen bij jouw haartype en gezichtsvorm. Maar nog belangrijker: bij jouw persoonlijkheid. 

Tip 3: Verzamel inspiratie

Het werkt fijn als je voor de proefsessie al wat ideeën opgedaan hebt. Je kunt op Pinterest inspiratie opdoen of juist via de kapster die je geboekt hebt op bijvoorbeeld zijn of haar website of social media. Je kunt de foto’s alvast doorsturen naar de kapper die je geboekt hebt, zodat hij of zij je kan adviseren of het mooi is en het past in je totaal plaatje.

Tip 4: Let op je haartype

Wat voor de één een fantastisch kapsel is, is voor de ander geen optie. Of misschien heb je een geweldig voorbeeld gevonden op Pinterest, maar moet je kapper je toch teleurstellen omdat jouw haarstructuur anders is. Zorg dus ook dat de kapper vooraf goed geïnformeerd is over jouw haar.

Tip 5: De juiste voorbereiding

De avond voor je de grote dag was je je haar goed en breng je mousse aan. Dan heb je op de dag zelf, als je haar in model wordt gebracht, een goede basis. Ga altijd met droog haar slapen, zodat je haar geen beschadiging op kan lopen door het bewegen van het haar over je kussen.

Tip 6: Verzorg je haar goed

Niet alleen de dag voor de bruiloft, maar ook in de periode daarvoor is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Breng bijvoorbeeld elke ochtend arganolie aan, een beetje is al genoeg om je haar te voeden.

Tip 7: Haarstukken

Ben je bang dat jouw haar niet dik of lang genoeg is voor jouw gewenste bruidskapsel? Geen nood! Met behulp van haarstukken kun je er voor zorgen dat jouw bruidskapsel net dat beetje extra glamour en uitstraling krijgt. Jouw bruidskapsel zal een echte ‘WOW-factor’ hebben.

Tip 8: Je haar kleuren

Je kunt je haar nog mooier uit laten komen, door het te kleuren. Als je je haar al kleurt, doe je dit sowieso nog eens één week voor de bruiloft

Ook kun je ervoor kiezen om highlights aan te brengen, voor een mooiere speling van kleur in je haar.

Tip 9: Extra details

Naast een sluier kun je ook een extra detail in je haar toevoegen,  zoals een sieraad. Dit kan natuurlijk een echte bloem zijn, een diamanten diadeem of een haarclip.

Neem deze ook altijd mee naar de proefsessie.

Tip 10: Make-up

Zorg dat je trouwkapsel en je make-up goed bij elkaar passen. Sommige kappers kunnen ook je visagie verzorgen. Je kunt voor een naturel look gaan, maar kunt er ook voor kiezen om voor een meer uitgesproken look te gaan dan je zou doen in het dagelijks leven. De meeste bruiden kiezen voor een zachte make-up look met nude tinten. Maar let er op dat, als er foto’s gemaakt worden op de trouwdag, een deel van de make-up weg valt. Je kunt dus beter iets meer make-up aanbrengen dan dat je normaal zou doen.

Bonus tip: genieten!

Als je dit als basis neemt weet ik zeker dat het proces naar jullie trouwdag toe goed zal verlopen. Last but not least, geniet van jullie mooie dag!

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant