Maak kennis met fotograaf Bo Jessen

Mijn naam is Bo, getrouwd met Vincent en we hebben samen twee heerlijke dochters van (bijna) 2 en 4 jaar. Na een aantal jaren in het onderwijs en de kinderopvang gewerkt te hebben, heb ik in het fotograferen echt mijn passie gevonden. Zo heb ik onlangs de stap kunnen zetten tot fulltime fotograaf. Momenteel fotografeer ik voornamelijk bruiloften, zwangeren en pasgeboren baby’s.

Wat is jouw achtergrond en waarom ben je dit bedrijf gestart?

Ik ben afgestudeerd aan de PABO, maar heb altijd al interesse gehad in creatieve vakken. Na een lange zoektocht en nooit echt helemaal op mijn plek te zijn geweest. Heb ik het eindelijk gevonden!

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Bo Jessen >>

Van alles wat je tot nu toe hebt mogen doen… waar ben je het meest trots op?

Binnen anderhalf jaar heb ik zoveel fantastisch mooie, dierbare momenten mogen vastleggen. Niet durven dromen dat ik er nu al mijn fulltime baan van zou kunnen maken. Dit om nog meer mijn eigen pad te kunnen bewandelen en mensen blij te maken met het tastbaar maken van hun meest dierbare herinneringen.

Welke ervaring, die je hebt meegemaakt in je werk, was het meest bijzonder?

Een bruid voelde zich zo vertrouwd en op haar gemak bij mij, dat ik de persoon mocht zijn om haar te helpen met aankleden. Dit was erg bijzonder.

bo jessen trouwfotograaf brabant

Aan welk bruidspaar heb je de meest warme herinneringen? En waarom?

Wauw, dit is een lastige. Doordat je elkaar stiekem goed leert kennen en als het ware voor elkaar kiest, heb ik aan alle bruiloften warme herinneringen. Toch zijn er natuurlijk een paar specifieke. Met twee bruiden heb ik nog echt persoonlijke contact en maken we nog regelmatig een praatje. Dat waren ook de bruiloften waarbij het niet voelde alsof ik aan het werk/werknemer was. Ik hoorde als het ware bij het gezelschap. Dat voelde erg prettig. Hierdoor kom ik je ook nog dichterbij het bruidspaar en de gasten, waardoor dit ook op de beelden terug te zien is.

Waarom kiezen bruidsparen voor jou? Of waarom zouden aanstaande bruidsparen voor jou moeten kiezen?

Mijn enthousiasme en humor werkt erg aanstekelijk heb ik al vaker gehoord. Daarnaast valt mijn kleurrijke stijl, oog voor emoties, connecties en details mijn bruidsparen op. Ook vind ik het belangrijk dat het contact laagdrempelig, persoonlijk en toegankelijk is. Dit zorgt ervoor dat ik de meeste bruidsparen van te voren al enkele keren heb gesproken, waardoor we elkaar eigenlijk al goed lijken te kennen voordat de dag aanbreekt. Dit voelt voor beide kanten erg prettig.

Wat is jouw specialiteit? Waar sta je om bekend?

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, het omgaan met kinderen en ouders, heb ik veel ervaring en mensenkennis opgedaan. Waardoor ik mezelf gemakkelijk kan afstemmen op de personen tegenover me. Ik hoor regelmatig terug dat bruidsparen, gasten en kinderen zich al snel bij mij op hun gemak voelen.

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Bo Jessen >>

bo jessen trouwfotograaf brabant

Wat is de grootste blunder die je hebt meegemaakt?

Tja, soms ben ik nogal onhandig. Zo stond ik tijdens een loveshoot al eens midden op een rode mieren hoop, stootte ik tijdens de ceremonie het licht uit en stond mijn cameratas nog binnen in de zaal waar de ceremonie plaats had gevonden (terwijl de locatie al gesloten was). Maarrrr gelukkig is tot nu toe altijd alles nog goed gekomen haha!

Welke adviezen zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven?

Geniet, plan jullie dag op een manier die bij jullie past!

Wat zijn praktische tips die je kunt delen over m.b.t. vakgebied?

Om de dag niet als een sneltreinvaart voorbij te laten razen, is het verstandig om niet alle momenten van de dag te strak achter elkaar te plannen. Houd wat ruimte voor speling, eventuele uitloop, maar vooral om ook even stil te staan bij al het moois van jullie dag én vergeet niet rustig adem te halen. Geniet!

 

Bekijk ook het bedrijfsprofiel van Bo Jessen >>

 

bo jessen trouwfotograaf brabant

Wat zou je nog meer willen delen?

“Enjoy the journey”, de tekst die staat getatoeëerd op mijn onderarm. Geniet van alle voorbereidingen, van het proces eromheen, jullie grote dag en vooral van elkaar.

Waar kunnen we je volgen?

Instagram: @jessen.fotografie

bo jessen trouwfotograaf brabant

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant