5 tips voor een persoonlijke ceremonie

Wanneer jullie net verloofd zijn en de huwelijksdag gaan plannen, komt er heel wat op jullie af. Voor de ceremonie alleen al kun je genoeg keuzes maken. Uiteraard neemt de trouwambtenaar jullie hierin mee. En het hoeft natuurlijk allemaal niet gek, uniek, groots of origineel te zijn. Het belangrijkste is, dat de ceremonie echt bij jullie past. Klein, simpel, persoonlijk en intiem kan net zo mooi zijn. Om jullie alvast een beetje op weg te helpen, geeft zelfstandig trouwambtenaar Isa Baijens van Isa Trouwt jullie vijf tips mee om jullie ceremonie een persoonlijke touch te geven.

1 Schrijf zelf de geloften

De nummer 1 tip die ik al mijn bruidsparen meegeef, is om jullie eigen geloften te schrijven en uit te spreken tijdens de ceremonie. Dit maakt de ceremonie echt zo veel persoonlijker!
En mochten jullie de geloften niet willen uitspreken tijdens de ceremonie, schrijf deze dan op, doe ze in een envelop en lees ze op een ander moment aan elkaar voor. Bijvoorbeeld wanneer jullie een moeilijk moment tegenkomen binnen jullie huwelijk of wanneer jullie één, vijf of tien jaar getrouwd zijn.

>> BEKIJK OOK DE BEDRIJFSPAGINA VAN ISA TROUWT >>

Styled shoot Bohemian Disco Alles Flits

2 Gebruik muziek

Kies voor livemuziek tijdens de ceremonie. De combinatie met bijvoorbeeld een zelfstandig trouwambtenaar en livemuziek is magisch. Muziek afspelen via boxen is natuurlijk ook een prima optie. Kies in dat geval drie liedjes uit: één voor bij binnenkomst, één bij het moment van tekenen en één op het einde van de ceremonie. Vraag de ceremoniemeester om de muziek te bedienen.

3 Kies voor een zelfstandig trouwambtenaar

Het voordeel van een zelfstandig trouwambtenaar is dat er meer tijd en ruimte is voor jullie verhaal. Een trouwambtenaar van de gemeente komt vaak één keer langs bij jullie thuis. Naar aanleiding van dat gesprek wordt een speech geschreven. Vaak is het zo dat er gewerkt wordt met standaard stukken teksten. Gewoon omdat er simpelweg weinig tijd is voor de trouwambtenaar. Daarnaast is de ceremonie tijdsgebonden, omdat er die dag meerdere huwelijken gepland kunnen zijn. Wanneer jullie kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar, zijn er meerdere en diepgaandere gesprekken met jullie en met jullie dierbaren. De zelfstandig trouwambtenaar heeft veel meer tijd voor jullie, waardoor jullie gegarandeerd een persoonlijke ceremonie krijgen. Wanneer jullie kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar kunnen jullie zowel wettelijk als ceremonieel trouwen.

>> BEKIJK OOK DE BEDRIJFSPAGINA VAN ISA TROUWT >>

4 Betrek jullie dierbaren bij de ceremonie

Dit kan op heel veel verschillende manieren. Laat bijvoorbeeld jullie kinderen de hamerslag doen of een kinderakte tekenen, laat je opa of oma de ringen geven (veel origineler dan kinderen en minstens zo leuk), laat één of beide van jullie ouders jullie weggeven aan de ander, geef dierbare overledenen een plekje in de ceremonie door een kaars aan te steken of een foto neer te zetten of laat naast de trouwambtenaar ook een familielid en/of vriend(in) iets vertellen tijdens de ceremonie.

5 First look tijdens de ceremonie

De first look, het moment dat het bruidspaar elkaar ‘voor het eerst’ ziet, vindt meestal plaats voor de ceremonie. Vaak gebeurt dat wanneer de één de ander thuis ophaalt. Maar je zou dit moment ook kunnen uitstellen tot de ceremonie zelf (à la een filmscène). Dan zijn al jullie lievelingsmensen, die bij de ceremonie aanwezig zijn, getuige van dit speciale moment.

 

Contactgegevens Isa:

Isa Baijens – Isa Trouwt
www.isatrouwt.nl
Instagram: @trouwambtenaar_isa

isa trouwambtenaar brabant

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant