Tips om je trouwjurk weer stralend wit te krijgen

Helaas je trouwjurk wordt smerig op jullie grote dag. Maar wat is nu dé tip om je trouwjurk weer schoon te krijgen? Nicole deelt haar tips met ons.

Trouwjurk niet naar de stomerij

De meeste stomerijen en bruidszaken zullen niet blij zijn met het bericht wat ik ga delen, maar ik heb besloten om mijn jurk zelf te reinigen. Mijn jurk was zo ongelofelijk zwart, waardoor ik hem niet weg durfde te brengen. Uit angst dat niet alle vlekken uit mijn jurk zouden gaan…
Maar hoe dan?

Oma weet raad

Gelukkig durfde ‘ons mam’ het ook aan om samen met mij de jurk te reinigen. Wat we nodig hadden waren producten uit grootmoederstijd! Ossengalzeep en vloeibare groene zeep.

Vlekken uit trouwjurk verwijderen

Eerst hebben we alle vlekken goed behandeld met ossengalzeep. We maakte de jurk goed nat en wreven de modder-, etens- en andere vieze vlekken goed in met de ossengalzeep! Daarna hebben we de jurk goed uitgespoeld. De trouwjurk heeft nog een nacht in bad gelegen met vloeibare groene zeep. Na een nacht ‘weken’ ontdekte we nog enkele vlekjes. Deze hebben we nog een keer met ossengalzeep behandeld en daarna hebben we de jurk onder de douche goed uitgespoeld. Jullie geloven het niet… Maar mijn trouwjurk is weer stralend wit geworden! Mijn trouwjurk is weer helemaal als nieuw! 

Trouwjurk laten stomen

Toch geloof ik dat niet iedereen het durft om je eigen trouwjurk te reinigen. Vaak werken bruidszaken samen met stomerijen. Laat je goed informeren wat de mogelijkheden zijn en kies wat goed voelt!

Zoeken

Trouwleveranciers uit Brabant