Tips voor trouwen in Brabant

Trouwen in de provincie Brabant, die bekend staat om zijn gastvrijheid en prachtige landschappen, kan een geweldige ervaring zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het plannen van je bruiloft in ons mooie en bourgondische Brabant.

1. Budget en planning

Begin met het bepalen van je budget. Dit zal van invloed zijn op de locatie, het aantal gasten en andere aspecten van je bruiloft. Maar daarna alvast een bruiloftsplanning met belangrijke datums, taken en deadlines. Dit zal je helpen georganiseerd te blijven.

2. Locatie

Ons Brabant biedt diverse prachtige locaties voor bruiloften, van historische kastelen tot idyllische landgoederen, sfeervolle barns en moderne feestzalen. Kies een locatie die past bij jullie stijl en budget.
Controleer de beschikbaarheid van je gewenste locatie ruim van tevoren, vooral als je tijdens het drukke trouwseizoen wilt trouwen.

>> VIND EEN LOCATIE DIE BIJ JULLIE PAST >>

Trouwambtenaar Liefdevieren

3. Gastenlijst

Stel een gastenlijst op en bepaal hoeveel gasten je wilt uitnodigen. Dit zal van invloed zijn op de keuze van de locatie en het cateringbudget.

>> TIPS VOOR HET MAKEN VAN DE GASTENLIJST VIND JE HIER >> 

4. Catering

Brabanders zijn bourgondisch en onze provincie staat ook bekend om haar heerlijke eten. Overweeg lokale gerechten en specialiteiten in je bruiloftsmaaltijd. Of deel een rondje worstenbroodjes uit tijdens het feest of de receptie. Hoe leuk is dat? 
Ga menu’s proeven bij verschillende cateraars en kies uiteindelijk een cateraar die aan jullie smaak en budget voldoet.

5. Entertainment en fotograaf

Denk aan live muziek, een DJ of andere vormen van entertainment om je gasten te vermaken tijdens de receptie. En een musthave; zoek alvast een fotograaf uit. Deze dag wil je ook echt vast laten leggen in beeld. Heb je ook nagedacht over een videograaf?.

6. Juridische formaliteiten

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de juridische vereisten voor trouwen in Nederland. Neem contact op met de gemeente waar je wilt trouwen voor informatie over benodigde documenten en procedures. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

7. Trouwdatum

Kies een trouwdatum die voor jullie betekenisvol is en die past bij de beschikbaarheid van de locatie en leveranciers.

>> Vind hier de leukste leveranciers >>

8. Decoratie en thema

Overweeg een bruiloftsthema en selecteer decoraties en bloemstukken die daarbij passen. Brabant heeft veel professionele decorateurs en bloemisten om je te helpen. Of ga je samenwerken met een professioneel weddingplanner of stylist die alle planning en styling uit handen neemt? Wel zo handig. Het geeft jullie minder stress en het wordt lekker allemaal tot in de kleinste details geregeld. 

9. Trouwvervoer

Denk na over hoe je naar de trouwlocatie en de receptie wilt reizen. Misschien wil je een klassieke auto, een koets of zelfs een boot huren. Ook kun je ervoor kiezen om vervoer te regelen voor jullie gasten. Wat dacht je van een leuke Amerikaans schoolbus of oldtimer?

10. Gastvrijheid

Zorg ervoor dat je gasten gedurende de hele dag goed worden verzorgd. Over om accommodaties in de buurt van de trouwlocatie te regelen zodat zij kunnen blijven overnachten en ontbijt de volgende ochtend nog gezellig met jullie dierbaren. 

11. Trouwleveranciers

Zoek en boek trouwleveranciers, zoals een trouwambtenaar, muzikanten, bloemisten en een bakker, ruim van tevoren.

>> Vind hier de leukste leveranciers >>

12. Trouwambtenaar

Kies een trouwambtenaar die bij jullie past en contacteer hem/haar tijdig om de ceremonie te plannen en jullie wensen en ideeën te bespreken. 

>> Vind de beste trouwambtenaren >>

13. Probeer lokale tradities

Ontdek lokale Brabantse trouwtradities en overweeg om er een paar op te nemen in je bruiloftsfeest. Leuk, origineel en écht Brabants. 

Maar vooral…

Onthoud dat het plannen van een bruiloft een persoonlijke en unieke ervaring is, dus neem de tijd om keuzes te maken die bij jullie als koppel passen. Brabant biedt tal van mogelijkheden voor een prachtige trouwdag in een sfeervolle omgeving. Veel succes met je bruiloftsplanning in Brabant! En geniet vooral! 

>> Vind hier de leukste leveranciers >>

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant