Festivalbruiloft

Trouwen op je eigen festival? Kies voor een festivalbruiloft! Bruiloft dj Giel van Draaimeesters deelt zijn ervaringen en geeft tips voor het organiseren van jullie eigen festivalbruiloft in Brabant.

Het lijkt de droom van veel bruidsparen; het organiseren van een eigen festivalbruiloft. Maar hoe pak je dit aan en waar moet je allemaal aan denken? Ieder weekend is dj Giel in Brabant te vinden als professioneel dj op bruiloften. Het is zijn taak om jullie trouwdag af te sluiten met een topfeest. Vaak vinden de bruiloften plaats op prachtige trouwlocaties, maar met regelmaat staat hij ook in een schitterende feesttent.

Kortom; wil jij trouwen op je eigen festival? Organiseer een festivalbruiloft! 
Dj Giel van Draaimeesters deelt zijn ervaringen en geeft je tips voor het organiseren van jullie eigen festivalbruiloft in Brabant.

>> BEKIJK OOK HET BEDRIJFSPROFIEL VAN DRAAIMEESTERS >>

 

Wat is een festivalbruiloft eigenlijk?

“In mijn ogen zegt de term ‘festivalbruiloft’ vooral iets over de sfeer en het thema dat je tijdens je bruiloft laat terugkomen”, vertelt Giel. “Bij een festival kun je denken aan foodtrucks, kraampjes, feesttenten, een bbq, muziek en sfeervolle verlichting. Als je dat soort elementen wilt laten terugkomen op je bruiloft, kun je het een festivalbruiloft noemen.”

Festival bruiloft

Hoe begin je met het organiseren van een festivalbruiloft?

Het belangrijkste bij het organiseren van jullie trouwdag is het kiezen van een locatie en het vastleggen van de datum. De locatie bepaalt al voor een groot deel de sfeer en beleving van de dag. Wil je bijvoorbeeld een mooie feesttent, natuurlijke omgeving, een ceremonie buiten, een diner geserveerd vanuit foodtrucks en aansluitend een knalfeest? Dan moet je op zoek naar een locatie waar dat allemaal mogelijk is. 

Helaas zijn er maar weinig feestlocaties waar je al die mogelijkheden hebt. Gelukkig kan er bij veel locaties met je meegedacht worden en deels mee worden gegaan in je wensen, al zul je hier en daar misschien wat concessies moeten doen. Zo zijn er trouwlocaties met een permanente stretchtent of een sfeervolle binnenplaats waar je een groot gedeelte van de dag kunt organiseren. Houd er rekening mee dat je op sommige locaties verplicht bent om het feest binnen te organiseren in verband met geluidsnormen. 

Dj Giel heeft al bij talloze locaties het feest mogen organiseren in festivalstijl. Hij verzorgt dan de complete show, van de dj tot en met een spectaculaire lichtshow. Bij elke show wordt gebruik gemaakt van een top geluidssysteem om het echte ‘festival gevoel’ te ervaren.

 

 >> BEKIJK OOK HET BEDRIJFSPROFIEL VAN DRAAIMEESTERS >>

Waar moet je aan denken wanneer je zelf een tent wilt plaatsen?

Heb je de beschikking over een stuk grond of weiland? Dan kun je er ook voor kiezen om jullie festivalbruiloft helemaal zelf te regelen. Houd er wel rekening mee dat je heel veel moet plannen en voorbereiden. Je moet letterlijk aan alles denken.

 Het is verstandig om samen te werken met leveranciers die veel ervaring hebben op dit gebied. Zo zijn er leveranciers die tenten, meubilair, styling en catering kunnen verzorgen. Maar daarnaast moet je ook denken aan voorzieningen zoals elektra (krachtstroom), water en een toiletwagen. 

Hoe ga je het festivalterrein indelen? Maak daarvoor een duidelijke plattegrond. Kunnen alle leveranciers bij de feestlocatie komen om te laden en lossen? Een hoop praktische vragen waarover je moet nadenken.

festival bruiloft in brabant
Festival bruiloft

Van ceremonie tot feest

Over de details hebben we het nog niet gehad. Je kunt je eigen bruiloft natuurlijk zo mooi maken als je zelf wilt. Misschien willen jullie dat de ceremonie plaatsvindt in de boomgaard of in de tuin, dichtbij de feesttent. En kiezen jullie voor een persoonlijke trouwceremonie met een zelfgekozen trouwambtenaar? Dan kan dj Giel ook het geluid tijdens de ceremonie en de huwelijksvoltrekking verzorgen.  

Vervolgens kan hij de geluidsset weer ombouwen voor een lekker muziekje tijdens de toast en de borrel. Na het diner kunnen de avondgasten komen en kan het grote feest losbarsten. Dj Giel denkt graag met jullie mee om jullie bruiloft onvergetelijk te maken en kan jullie daarbij enorm goed ondersteunen en adviseren.

>> BEKIJK OOK HET BEDRIJFSPROFIEL VAN DRAAIMEESTERS >>

https://thatblackandwhitecat.co.uk

Neem contact op

Kijk op www.draaimeesters.com naar de mogelijkheden en zijn beschikbaarheid.

Contactgegevens:

Draaimeesters – Sound, Light & Dj’s
Giel Hilgerdenaar, dj bij Draaimeesters

Website: http://www.draaimeesters.com
Instagram: @draaimeesters

E-mail: info@djgiel.nl

 

Bruiloft dj Draaimeesters1 - DJ Giel - Trouwen in Brabant (1)
Dj Giel

Maak je festival bruiloft compleet met:

André's frietwagen bruiloft trouwen
André's Frietwagen
The Flying deers
loren litjens florals brabant 3
Loren Litjens Florals

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant