Trouwen in een tent in Brabant

Alles is te plannen voor jullie bruiloft… behalve het weer. Een tent is daarom perfect om in te trouwen. Zelf bij koude temperaturen of bij een felle zon kan een tent de uitkomst bieden. Een tent geeft het gevoel alsof je een buitenbruiloft hebt, maar dan met de garantie dat de grote dag door kan gaan ten alle tijden.

Sfeervol trouwen? Kies voor een tent

Trouwen in een tent zorgt voor een gezellige sfeer en geeft veel vrijheid. Als je kiest om te trouwen in een tent heb je verschillende keuzes. Je kunt kiezen uit een partytent, stretchtent, tipi-tent, transparante tent, aluminiumtent of barntent. Elke tent heeft een eigen unieke look en vormen de basis voor jullie grote dag.

Bekijk alle leveranciers die hebben meegewerkt aan deze shoot hier.

Tips als jullie gaan trouwen in een tent

Natuurlijk is het erg fijn om gebruik te maken van een tent op jullie bruiloft. Maar trouwen in een tent zorgt ook voor de nodige voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld goed na over de toiletvoorziening. Wanneer je zorgt voor een toiletvoorziening buiten de tent is het ook belangrijk dat het pad naar de toilet goed verlicht is en eventueel overdekt. Zo kan iedereen de toilet goed vinden en hoeven ze niet in de stromende regen het toiletgebouw te zoeken.

Het is ook belangrijk om genoeg stroompunten tot jullie beschikking te hebben. Natuurlijk voor het koelen van jullie hapjes en drankjes, maar ook voor eventuele warmtebronnen of de muziekinstallatie. Jullie tent neemt vaak veel ruime in beslag, maar bedenk ook waar er een parkeergelegenheid komt voor jullie gasten. Kan dit niet op hetzelfde terrein? Misschien kun je dan de buurman even lief aankijken en vragen of de gasten van zijn terrein gebruik mogen maken.

Mocht de ondergrond hobbelig zijn dan kun je gebruik maken van een plankenvloer. Deze vloer kun je ook doorleggen naar de parkeerplaats of de toiletvoorziening. Zo kunnen ook de dames op hoge hakken makkelijk overal komen.

Natuurlijk is veiligheid ook erg belangrijk wanneer je gaat trouwen in een tent. In sommige gemeenten is een vergunning nodig of zijn er bepaalde eisen gesteld aan geluidsoverlast. Controleer dit tijdig. Daarnaast is het belangrijk dat er een brandblusser en EHBO kit aanwezig zijn, zodat je direct kunt handelen.

Trouwen in een tent zorgt dus voor de nodige voorbereidingen, maar als dat geregeld is kun je met een gerust hart gaan trouwen. Voel je vrij en geniet van jullie grote dag!

Onvergetelijk trouwen in een tent

Jullie droomdag kunnen jullie tot in de puntjes voorbereiden. Een goede keuze hierin is om te trouwen in een tent. De sfeer van een tent zorgt voor een onvergetelijke bruiloft!

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant