Trouwkaarten bestellen: welke kaarten heb je nodig?

Trouwkaarten ontwerpen en bestellen zijn één van de leukste voorbereidingen voor jullie bruiloft. Maar welke kaarten heb je nodig? En wanneer bestel je ze? Wij delen onze inspiratie!

Op jullie trouwdag wil je dat alle details kloppen. Een trouwhuisstijl bevat alle kaarten die nodig zijn, zodat jullie een onvergetelijke trouwdag gaan beleven. Van Save the Date tot aan de bedankjes en alles daar tussenin.

1. Save the Date kaarten

Trouw je in een vakantieperiode of rond kerst? Het kan dan zijn dat gasten dit graag eerder willen weten. Het is gebruikelijk om 6 tot 12 maanden voor jullie huwelijk een ‘Save the Date’ kaart te sturen. Zo weet je zeker dat jullie dierbaren de datum in hun agenda hebben gereserveerd voor jullie bruiloft.

2. Kaarten om getuigen te vragen

Een onmisbare rol op de bruiloft is de rol van de getuigen. Vraag je beste vriend(in), broer of zus met dit kaartje of hij of zij jullie getuige wil zijn. Daar kan je in stijl van je save the date kaart of trouwkaart een kaart voor sturen.

Lees ook: Originele manieren om je getuige te vragen

3. Trouwkaarten bestellen

De belangrijkste kaart is uiteraard de trouwkaart! De kaart geeft informatie en voorpret voor de bruiloft. Deze verstuur je meestal 6-8 weken van tevoren. Bestel je trouwkaart dus ongeveer 7 tot 9 weken van tevoren, zodat er nog voldoende tijd is voor het adresseren, insteken van de kaarten en verzenden.

4. RSVP kaarten

Je kan met de trouwkaart een RSVP sturen. RSVP is een Franse afkorting en een vriendelijke manier om te vragen of genodigden aanwezig kunnen zijn en zo ja, met hoeveel personen.

5. Bedankkaarten

Zonder jullie gasten was jullie trouwdag lang niet zo bijzonder geweest. Stuur een bedankkaart na afloop met bijvoorbeeld een mooie foto van jullie samen erop.

6. Kaartjes voor de dresscode

Perfect om je gasten in stijl op de hoogte te brengen van de gewenste kledingstijl. 

7. Het programma

De tip om niet alleen stress bij jezelf maar ook bij je gasten weg te nemen, is door vooraf het programma al te publiceren. Dit kan middels een dagprogramma kaartje. Dit kan eventueel ook door jullie ceremoniemeester worden gebruikt om extra informatie te vermelden.

Wil je meer inspiratie? Bestel het Trouwen in Brabant Magazine!

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant