Vijf tips voor een perfecte openingsdans

Een openingsdans saai en oubollig? Zeker niet! In deze tijden is bijzondere, romantische of juist uitbundige start van jullie trouwfeest niet meer weg te denken!! Gespecialiseerde leveranciers in openingsdansen zetten dan ook alles op alles om ervoor te zorgen dat jullie zullen stralen tijdens de grote dag.

Ik Simone, heb namens Mooiste dans vijf tips voor jullie, zodat de openingsdans 100% zeker gaat slagen! 

#1 Geniet van het gehele traject, niet alleen het eindresultaat

Hoe leuk is het om samen straks op jullie bruiloft te stralen en een mooie openingsdans neer te zetten? Vergeet dan zeker niet om samen dit gehele traject ook te genieten. Een openingsdans is fun, echt iets van jullie samen, ontspanning en even de gedachten verzetten. Ga op die manier ook aan de slag. Soms zal het even wat puzzelen zijn, maar uiteindelijk went alles en worden de passen jullie steeds meer eigen. Dus pak er een lekker drankje bij en vergeet niet te genieten! Deze dans zal nog lang zorgen voor hele mooie herinneringen.

#2 Oefen zeker op die prachtige trouwschoenen

Trouwschoenen zijn vaak een belangrijk onderdeel van jullie outfit. Trek ze dan ook zeker een aantal keer aan tijdens het oefenen.

Twee voordelen:

  1. De balans in je lichaam past zich al op tijd aan, zo kom je op de dag zelf niet ineens voor verrassingen te staan.
  2. Je schoenen zijn gelijk ingelopen, dit verkleint de kans op ongemakken tijdens de grote dag.
mooiste-dans-openingsdans-bruiloft-brabant

#3 Ga een keer oefenen op jullie trouwlocatie

De plek waar jullie hebben geoefend is uiteraard anders dan de ruimte waar de openingsdans plaats gaat vinden. Mijn 3e tip is dan ook om één of meerdere keren te gaan oefenen op de trouwlocatie.  Nu hoor ik jullie denken: “Is dat niet gek om te vragen?”. Nee absoluut niet! Het is vaak geen enkel probleem om even de zaal te gebruiken om een half uurtje jullie dans te oefenen. Kijk goed naar de ruimte: waar staat de bar, waar komt de band/dj en waar zullen de gasten ongeveer staan.  Vaak zie je terug dat het publiek in een U-vorm om jullie heen zal staan. Start in dat geval dus altijd met de rug naar de DJ/band. Indien jullie het lastig vinden om dit in te schatten, vraag het dan vooral aan de eigenaar van de trouwlocatie. Hij/zij heeft vaak een goed idee hoe de indeling van de zaal tijdens het feest er uit zal zien.

#4 Zorg voor een “dance proof” trouwjurk

Geen paniek, ik bedoel niet direct dat je op zoek moet naar een compleet nieuwe jurk mocht je deze reeds hebben aangeschaft, maar het is wel belangrijk om goed te kijken naar wat details. Als je graag danst zul je vast niet op voorhand een jurk met een sleep van 5 meter hebben gekocht, maar belangrijk is wel om bij je coupeuse aan te geven dat je op je bruiloft gaat dansen. Er kan dan meegedacht worden in het “dance proof” maken van de jurk middels een danslus (voor om je pols) of een lus die op je rug bevestigd wordt zodat je sleep ‘s avonds omhoog komt en je lekker kunt dansen. Leent jouw droomjurk zich niet voor een openingsdans? Dan komt het ook zeker voor dat de bruid zich omkleed voor het avondfeest of enkel voor de openingsdans. Een kleine moeite met een heel verrassend effect!  O ja, en mannen: “Dat jasje mag tijdens jullie openingsdans best uit hoor!”

#5 Begin op tijd en laat niet te lange pauzes tussen de oefenmomenten

Mijn advies is om ca. 4 maanden voor jullie bruiloft te starten met oefenen. Oefenen jullie ca. 2x per week (of hebben jullie al meer danservaring) dan is het mogelijk om in een kortere tijd een openingsdans goed aan te leren. Probeer vooral geen extra lange tijd tussen de oefenmomenten te laten zodat jullie niet vergeten wat jullie al eerder hebben geleerd. Dus pak die agenda erbij en ga lekker plannen, dan weten jullie zeker dat de dans straks staat als een huis!

Over de leverancier

Trouwleverancier Mooiste Dans helpt jullie bij het instuderen van een top openingsdans waarbij al jullie ideeën mogelijk zijn. Van dance mix tot vrolijk of romantisch en dat op locatie of zelfs online vanuit huis. Lees meer over Simone en haar bedrijf Mooiste dans

of bekijk ook de website of bedrijfspagina.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant