Duurzame bruidslingerie vind je ook bij Ciel Flora

De zoektocht naar duurzame bruidslingerie. Kan het mooi, comfortabel en duurzaam of is dit teveel gevraagd?

Ciel Flora duurzame bruidswinkel-min

Kort geleden opende Ciel Flora, een duurzame & vintage bruidsboetiek, haar deuren in Heeze. Het aanbod van prachtige trouwjurken en bridal separates die milieuvriendelijk & ethisch verantwoord worden gemaakt groeit, echter ze zijn voor bruiden nog lastig te vinden. Maar deze jonge merken van de toekomst hangen nu al bij Ciel Flora voor je klaar. 

Kies bewust en ben gegarandeerd van een duurzame trouwjurk!

Omdat tijdens passessies vaak de vraag werd gesteld Wat voor een lingerie moet ik onder deze jurk dragen?” ging Bruidsboetiek Ciel Flora op zoek naar lingerie & shapewear die zij ook in de winkel konden aanbieden. “Dit bespaart de bruid een tijdrovende zoektocht én zorgen we er gelijk voor dat ook de lingeriekeuze een milieubewuste keuze is.”

Ga jij liever online zoeken naar lingeriewinkels of volg je het advies van de trouwboetiek?

Wij vertellen je er in dit blog graag meer over.

Bij Ciel Flora ligt de focus op duurzaamheid, dus net zoals de nieuwe jurken die worden ingekocht, moet de lingerie & shapewear voldoen aan meerdere duurzaamheids-eisen. En het liefst aan allemaal!

Duurzame-bruidslingerie-ciel-flora

Grootste opstakel…Greenwashing

De zoektocht naar nieuwe duurzame artikelen en merken is een uitdagende klus. Een merk kan al snel de indruk wekken dat het milieuvriendelijk bezig is en strooien al snel met termen waar we als consument erg vatbaar voor zijn. ‘Eco-friendly’, ‘sustainable made’, ‘handmade’, ‘made-in-Europe’, ‘made-to-order’, ‘ethical produced’, ‘recycled packaging’, ‘organic’, ‘vegan’ en ga zo maar door zijn thermen die iedereen wel bekend voorkomt. Op zichzelf staand zijn het allen goede duurzame kenmerken, maar met één enkele bewuste keuze worden de andere vervuilende/onethische keuzes natuurlijk niet gecompenseerd.

Er blijkt helaas enorm vaak sprake te zijn van “greenwashing”. Oftewel, het misleiden van de consument. Elk bedrijf wil wel iets doen om minder vervuilend te zijn, maar gebruikt dit vooral als marketingstrategie en niet om écht een verschil te maken.

Wanneer is het dan écht duurzame lingerie?

Als een lingeriemerk daadwerkelijk zijn best doet om op meerdere fronten milieubewust bezig te zijn én er meerdere duurzaamheidskenmerken kunnen worden afgevinkt, dan kunnen we de producten als duurzaam labelen.

Voor onze eigen zoektocht geldt het volgende: 

  • Gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen 
  • Productieproces in NL of elders in Europa 
  • Ethisch verantwoord productieproces
  • Milieuvriendelijk en ethisch verantwoord distributieproces (transport, verpakkingsmaterialen)
  • Producten zijn goed wasbaar en gemakkelijk draagbaar na de bruiloft 
the lingerist logo

Het aanbod aan duurzame lingerielabels groeit tegenwoordig behoorlijk. En er zijn echt wel wat merken die aan 4 van de 5 bovenstaande duurzaamheidskenmerken voldoen. We hebben zelfs een Nederlands bedrijf, The Lingerist, dat zich specifiek op duurzame merken heeft gericht! 

Zij hebben een ruim aanbod aan casual comfort, loungewear, sport & sexy-night lingeriecollecties. Alleen de specialere modellen die we nou net zoeken voor een bruid hebben ze helaas niet. 

Echt duurzame shapewear/lingerie oplossingen voor een lage rug of diepe V-hals, gemaakt van natuurlijk of gerecycled materiaal, zijn niet te vinden. En naast het feit dat ze gemaakt zijn van kunstmatige materialen (polyester, polyamide, nylon etc), wordt het gros verscheept vanuit Azië of Midden en/of Zuid-Amerika. De merken die wel door de keuring kwamen, hebben we voor je onder elkaar gezet. 

Bodysuits voor een lage rug of diepe V-hals! 

Het Britse merk Ender Legard produceert bodysuits made-to-order in London, en gebruikt enkel stoffen gemaakt in Noord-Europa. Ze hebben werkelijk prachtige bodies, maar zijn prijzig. Het is het overwegen waard, aangezien je investeert in een mooi product wat je steeds kan blijven gebruiken. Een nadeel, je kunt ze alleen online op maat bestellen, wat onzekerheden met zich mee brengt. 

Het Spaanse merk Ivette Bridal, met productie in Barcelona, heeft een fijne en betaalbare second skin lijn. Ze hebben mooie en functionele bodysuits die je na de bruiloft nog goed kan dragen onder een zomerjurkje. De items zijn verkrijgbaar via een bruidsmodezaak, met als voordeel dat je ze daar kunt proberen. 

Duurzame-bruidslingerie-ciel-flora

Helaas zijn de items van beide merken niet gemaakt van duurzaam materiaal, maar voor de rest voldoen ze aan alle eisen! De duurzaamste bodysuits van dit moment.

Duurzame-bruidslingerie-ciel-flora
Duurzame-bruidslingerie-ciel-flora
Duurzame-bruidslingerie-ciel-flora
Duurzame-bruidslingerie-ciel-flora

Shapewear shorts

Het Nederlands bedrijf MAGIC bodyfashion heeft een speciale duurzame shapewear lijn, waarbij de nude-kleurige short van gerecyclede polyamide een aanrader is. Ook het milieuvriendelijke bedrijf Swedish stockings heeft een goede shaping short in haar collectie. Bovendien kun je er voor kousen/stockings goed terecht. Tot slot nog het Belgische merk en fabrikant Cette, die een zeer geschikte slimming short met extra lange pijpjes verkoopt, zodat je zeker weet dat hij niet zichtbaar is onder je jurk als je loopt of gaat zitten. Ook als shaping jurk verkijgbaar.

Bodytape en Borst lift items 

Een ander Nederlands bedrijf, Bye Bra, dat shapewear, bodytapes en een Pull-Ups en Lifts-collectie voor alle lichaamstypes en huidtinten aanbiedt, haalt zoals veel andere bedrijven in de sector, de meeste producten uit China. Maar de bodytapes en een deel van de Pull-Ups en Lifts-collectie zijn gemaakt van katoen en worden in Nederland zelf geproduceerd. Ze zijn dermatologisch goedgekeurd en hypoallergeen. Dus zeker optioneel!

Duurzame-bruidslingerie-ciel-flora

Wat kun je verwachten bij Ciel Flora

Voor onze collecties zullen we geschikte shapewear en oplossingen aanbieden, zodat de bruid zich daar niet druk over hoeft te maken en verdwaalt op het internet. De voor dit moment meest duurzame bodysuits speciaal voor een lage rug of diepe V-hals van Ivette Bridal, bodytape, borst Lift pads van Bye Bra en diverse shapewear shorts van Cette zullen te passen/verkrijgen zijn. 

Tip 1

Als jouw jurk geen speciale lingerie nodig heeft, of je iets extra’s voor de huwelijksnacht zoekt, adviseren we je naar een mooie lingeriewinkel te gaan en jezelf te verwennen met een prachtig setje waar je ook na de bruiloft nog lang mee kan doen. 

Tip 2

Neem naar je pasafspraak zeker shapewear of bijzondere (strapless, backless, low-neckline) lingerie mee als die je al hebt, maar schaf het niet aan speciaal voor de pasafspraak. Pas als je de jurk hebt uitgekozen kun je gaan kijken wat voor lingerie/shapewear nodig is om de jurk en jou het best tot zijn recht te laten komen. 

Kom jij ook een prachtige trouwjurk of separates uitzoeken bij Ciel Flora? Je bent verzekerd van goed advies, geschikte shapewear en van een mooie duurzame keuze! 

 

Meer weten over Ciel Flora?

Lees hier het blog over deze topleverancier of bekijk hier de bedrijfspagina

Instagram: @cielflora

Even voorstellen Cecile Beek van Ciel Flora

Bij de duurzame en vintage bruidsboetiek ‘Ciel Flora’ kies je gegarandeerd voor een duurzame jurk. Alles wat aangeboden wordt, is bewust uitgekozen door de eigenaresse Cecile. Daarbij wordt zeer nauw gelet op de materialen (natuurlijke stoffen, het liefst GOTS gecertificeerd), een ethologisch verantwoord productie- en distributieproces en een zo’n laag mogelijke impact hiervan op het milieu.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant