Honderd keer JA

Nog even en dan voltrekt Brenda haar 100e huwelijk. Is dat niet bijzonder?! Ze verteld over haar ervaringen.

Mijn collega’s zullen het volmondig beamen; trouwambtenaar is een fantastisch beroep. Voor een kort moment maak je deel uit van het leven van een bruidspaar. 

Achter iedere deur zit een bijzonder verhaal. En ik verbaas me telkens weer over de kracht van de liefde. Ik heb stellen mogen trouwen die al 25 jaar samen waren maar ook bruidsparen die elkaar nog maar een paar maanden kenden en zeker wisten dat ze de ware hadden gevonden. 

Zo was er de keurige KLM-stewardess die trouwde met haar luidruchtige automonteur. Ik snapte niets van die combinatie tot ik er na een half uur achter kwam dat ze elkaar juist perfect aanvulden.

Karen en Henry, beiden achter in de zeventig, hun eerste partner verloren, straalden toen ze elkaar het ja-woord gaven. Een nieuwe kans.

Emmy en Tom, jeugdliefdes die elkaar na 25 jaar toevallig via facebook weer tegenkwamen en er dit keer wel vol voor gingen. 

Sommige huwelijken vergeet je nooit meer 

Zoals het echtpaar waarvan de man terminaal ziek was en diezelfde avond euthanasie zou plegen. Zijn laatste wens: trouwen met de vrouw waar hij al 30 jaar mee samen was. 

En dan Lotte en David. Alles viel uit elkaar toen hij ernstig ziek bleek te zijn. Hun leven samen was net begonnen met dochtertje Lieve. Ik mocht ze trouwen in hun eigen woonkamer in een liefdevolle en intieme setting, David was te ziek om nog ergens anders naartoe te gaan.

Twee weken later is hij overleden. 

Maar de liefde die uit zijn simpele, zachte “ja” klonk, was oorverdovend. 

Ik heb huwelijken mogen voltrekken in bijzondere kerken, oude stadhuizen, middeleeuwse kastelen, tuinen, weilanden, huiskamers, cafés, musea, stranden, restaurants, bij meren, in de bergen en op boerderijen waarbij de gasten op strobalen zaten en de kippen het hoogste woord hadden tijdens de ceremonie.

Dit vak heeft me op de meest bijzondere locaties gebracht en me prachtige verhalen over de liefde gegeven. Om al die ervaringen niet te vergeten, houd ik al van het begin af aan een fotoalbum bij met daarin korte verhaaltjes over de bruidsparen. 

Voordat ik het wist, zat ik bijna aan de 100…

Die 100e gaan we goed vieren. 
Liefde kijkt niet naar leeftijd, huidskleur of gender. 
De liefde houdt van ons allemaal. 

Lang leve de liefde!

Babs Brenda Lefeu
Jullie Trouwen

De foto’s zijn gemaakt door Odiza fotografie.

 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant