Trouwen op een landgoed in Noord-Brabant

In onze provincie vind je veel mooie locaties om te trouwen. Trouwen in op een landgoed in Noord-Brabant is enorm romantisch. Wij geven jullie handige tips om te trouwen op een landgoed.

Wanneer wij denken aan een landgoed, dan denken we aan een prachtige villa. In een bosrijke omgeving met prachtige parktuinen en mooie binnen- en buitenlocaties voor de ceremonie, receptie en het huwelijksfeest. Dromen jullie ook van een sprookjesbruiloft op een landgoed? In Noord-Brabant kun je trouwen op een landgoed en genieten van deze romantische sfeer.


Een prachtig statig landgoed was het decor voor deze styled shoot met als thema ‘romantisch met een gouden sparkle’. Speciaal voor de bruidsparen die van een klassieke bruiloft houden, maar wel met nét dat beetje extra glam!

Trouwen op een landgoed

Gefeliciteerd jullie zijn verloofd en kunnen beginnen met het organiseren van jullie droombruiloft. Misschien droom je al je hele leven van een sprookjesachtige bruiloft. Een landgoed is de ideale trouwlocatie voor een sprookjesachtige bruiloft. Een landgoed heeft genoeg ruimte om flink uit te pakken op jullie trouwdag. Het is vaak mogelijk om alle onderdelen van jullie bruiloft op het landgoed plaats te laten vinden. Van de ceremonie, fotoshoot tot aan het feest. Niets is te gek wanneer je gaat trouwen op een landgoed.

Kosten voor trouwen op een landgoed

Het is belangrijk om te bepalen wat jullie trouwbudget is. Klik hier om alles te lezen over het bepalen van jullie bruiloftbudget. In het magazine van Trouwen in Brabant lees je het complete overzicht van geschatte prijzen voor jullie gehele bruiloft. Interesse in het gehele overzicht? Bestel ons magazine hier.


Wanneer jullie kiezen voor een bruiloft op een landgoed kost dat vaak meer, dan wanneer jullie trouwen in een zaal. Echter, ook met een beperkt budget zijn er vele mogelijkheden om te trouwen op een landgoed. Zo kun je een gedeelte van het landgoed huren of een enkel een onderdeel van jullie bruiloft vieren op het landgoed om de kosten te beperken. Zo kun je toch genieten van een prachtige fotoshoot, ceremonie of bruidsborrel op een landgoed.

Toestemming om te trouwen op een landgoed

In Noord-Brabant zijn er veel kastelen en landhuizen waar getrouwd mag worden. De regels die opgesteld zijn verschillen per gemeente. De gemeenteraad bepaald wat en hoe er getrouwd kan worden op de trouwlocatie. In Noord-Brabant kun je niet alleen sprookjesachtig trouwen op een prachtig landgoed, maar Brabant heeft ook prachtige kastelen waar een bruiloft plaats kan vinden. Lees hier alles over trouwen in een kasteel in Noord-Brabant.

Mogelijkheden van een landhuis

Het is belangrijk om rekening te houden met het Nederlandse weer bij het plannen van een bruiloft op een landgoed. Bespreek met de landgoedeigenaar wat de verschillende opties zijn. Plan ook een plan B voor als jullie de ceremonie, bruidborrel of de gele dag buiten plannen. Zijn er geschikte binnenruimtes om met jullie gasten de bruiloft te vieren?

Landgoed boeken

Wil je in het hoogseizoen trouwen? Houdt er dan rekening mee dat er vele bruidsparen ook deze plannen hebben. Het is erg slim om zo lang mogelijk van tevoren het landgoed te boeken. Soms moet je dit dus al 12 maanden voor jullie bruiloft doen. Bespreek wat de mogelijkheden zijn voor het boeken van jullie favoriete trouwlocatie. Bij sommige locaties is het mogelijk om een optie te nemen. Dit verlicht wellicht een stuk van de stress die je krijgt rondom het plannen van jullie bruiloft.

Huwelijksnacht in landgoed

Na een romantische dag is het tijd voor jullie huwelijksnacht. Het is natuurlijk erg romantisch om een kamer in het landgoed te boeken. Bij veel landhuizen is het mogelijk om een overnachting te boeken. Bespreek met de landgoedeigenaar wat de opties zijn en wordt wakker in een sprookjesachtige omgeving!

Locatie: Landgoed Wolfslaar
Fotograaf: Lucienne Fotografie
Styling: Enjoy Pure Styling
Stationery: Lenneke Ontwerpt
Bruidstaart: Tante Plomm
Bruidsjurk: Bruidsboutique ZeeYes
Hair/MUA: Blozekriekske
Bloemen: Bloemwerk Ira van Dijke
Trouwringen: Juwelier Ooms
Modellen: Jennifer Dorst & Jesse Verbruggen
Weddingplanner/organisatie: XRenske Weddings&Events

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant