7 tips voor het organiseren van jullie bruiloft in Brabant

Weten jullie waar je moet beginnen bij het organiseren van jullie bruiloft? Lees nu 7 handige tips voor het organiseren van jullie bruiloft.

1. Een goed begin is het halve werk tijdens het organiseren van jullie bruiloft

Begin zeker een jaar voor jullie trouwdatum met het organiseren van jullie bruiloft. Ga alvast inspiratie opdoen via bijvoorbeeld de leveranciers van Pinterest, Instagram of via de lievelingsleveranciers van Trouwen in Brabant.

Foto: Angela Bloemsaat Bekijk de volledige styled shoot en meewerkende leveranciers hier.

2. Bepaal de mogelijkheden voor jullie bruiloft

Voordat je start met het organiseren van jullie bruiloft is het erg belangrijk om het trouwbudget te bepalen. Op deze manier krijgen jullie inzicht in de mogelijkheden en vallen er ook per direct aspecten af. Bepaal samen wat jullie écht belangrijk vinden en welke kosten hieraan verbonden zijn. Hebben jullie hulp nodig bij het bepalen van jullie budget? Lees dan hier hét artikel over het bepalen van jullie trouwbudget en maak gebruik van de handige tools.

3. Kies jullie leveranciers uit Brabant

Waarschijnlijk hebben jullie via allerlei wegen inspiratie opgedaan. Jullie hebben een beeld gecreëerd over hoe jullie perfecte dag er uit moet komen te zien. Neem contact op met de leveranciers die bij jullie sfeer passen. Regel samen een kennismakingsgesprek en bespreek wat de mogelijkheden zijn voor jullie bruiloft. Bespreek wat jullie van elkaar verwachten in de voorbereidingen en het organiseren van jullie bruiloft. 

4. Niet te missen op onze bruiloft

Wie is er niet te missen op jullie bruiloft? Om te bepalen voor hoeveel personen jullie een bruiloft gaan organiseren is het belangrijk om een opzet voor een gastenlijst te maken. Maak alle twee een eigen lijst en ga deze met elkaar vergelijken. Eventueel kun je ook onderscheidt maken in dag- en avondgasten. Diegene die op alle twee de lijsten staan mogen zeker op jullie bruiloft komen. De namen die één van jullie heeft opgeschreven worden door jullie samen besproken. 

Foto: Angela Bloemsaat Bekijk de volledige styled shoot en meewerkende leveranciers hier.

5. Trouwdatum plannen 

Het is belangrijk om vroeg te starten met het organiseren van jullie bruiloft. Veel leveranciers zitten al ruim één jaar volgeboekt. Maar denk ook aan de gasten. Zij hebben vast en zeker ook al plannen zoals: feestjes of vakanties. Stuur daarom ongeveer zes maanden voor jullie bruiloft een save the date kaart rond.

6. Jullie kunnen het niet alleen

Jullie kunnen op jullie grote dag niet zonder getuigen, een ceremoniemeester en/of bruidskindjes. Om van jullie bruiloft een dag om niet te vergeten en zonder stress en zorgen te maken is het belangrijk dat belangrijke personen tijdig op de hoogte worden gesteld. Je kunt belangrijke personen op een originele manier vragen. Zo kun je hier alles lezen over originele manieren om je getuigen te vragen. 

7. Volg jullie hart en geniet tijdens het organiseren van jullie bruiloft in Brabant

Het is erg belangrijk bij het organiseren van jullie bruiloft om jullie hart te blijven volgen. Iedereen die jullie gaan spreken hebben een eigen mening en eigen wensen. Hier kunnen jullie inspiratie van opdoen, maar het belangrijkste is om keuzes te maken die bij jullie passen. Organiseer jullie bruiloft op jullie manier!

Foto: Elke Verbruggen Bekijk de volledige styled shoot en meewerkende leveranciers hier.

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant