Livemuziek op je ceremonie – Onze tips én favoriete nummers

In het plannen van jullie bruiloft staan jullie voor ontelbaar veel keuzes om van jullie trouwdag iets onvergetelijks maken. De ceremonie, het hart van jullie trouwdag, hét moment waar jullie in het echt verbonden worden is dan ook een onderdeel die je tot in de puntjes verzorgd wilt hebben. Daar mag livemuziek niet aan ontbreken.

Livemuziek op jullie ceremonie

Kan jij het je al voorstellen? Sluit je ogen eens…Kijk, daar sta je. In je mooiste jurk of pak, ben je er helemaal klaar voor om naar de liefde van je leven toe te lopen. Je hoort de eerste klanken van de zangeres, je ademt een keer diep in en daar loop je, omringd door jullie gasten, door een prachtig middenpad naar voren. Je kijkt naar je aanstaande terwijl je luistert naar het liedje wat speciaal voor jullie gezongen wordt… de eerste tranen van geluk worden weggepinkt.

Maar wáárom dan livemuziek, en niet gewoon een mp3’tje? Daar neem ik jullie in deze blog graag in mee!


Fotocredits: Moodzfotografie

Livemuziek versterkt de emoties

Livemuziek ondersteunt namelijk jullie liefdesverhaal, het ontroert op een unieke wijze en maakt herinneringen kraakhelder, als de dag van gister. Live gezongen nummers komen intenser binnen en versterken emoties. Die momenten blijven je voor altijd bij, en dat is precies wat je graag wilt op zo’n bijzonder mooie dag.

Daarnaast biedt livemuziek met een pianist of gitarist ook praktische voordelen. Uptempo liedjes kunnen worden uitgekleed tot intieme akoestische nummers en de lengte van een lied kan worden afgestemd op het moment. Zo draag je er zorg voor dat alles perfect op elkaar aansluit en er geen ongemakkelijke stiltes vallen.

Wanneer welke muziek tijdens de ceremonie

Op welke plekken tijdens de ceremonie kies je dan voor muziek? Natuurlijk zijn daar wat mooie momenten voor en stemmen we dit helemaal af op jullie persoonlijke wensen.

De binnenkomst van de bruid is een perfect moment om te omhullen met muziek. Maar ook tijdens de entree van de bruidegom kan er al een lied gezongen worden. Zo hebben jullie beiden een moment om te shinen!

In het ondertekenen van de trouwakte gaat altijd wat tijd zitten, er moeten immers heel wat handtekeningen gezet worden om jullie huwelijk officieel te maken. Om te voorkomen dat gasten lekker gaan zitten kletsen of er een lange stilte valt, is het mooi om dit moment te ondersteunen met muziek.

Als huwelijkszangeres adviseer ik bruidsparen altijd om een luisterliedje toe te voegen. Bijvoorbeeld na het uitspreken van de geloften of na het horen van jullie liefdesverhaal. Jullie trouwceremonie vliegt voorbij en beleef je zo intens, juist daarom is het heel fijn en slim om even ‘bij te komen’ en gewoon samen te zitten, te luisteren en genieten. Zo heb je iets meer rust om ook echt bewust te zijn van alles wat je op dat moment samen beleeft.

Om de ceremonie af te sluiten zing ik aan het einde, wanneer jullie de ceremonielocatie verlaten, graag een liefdevol en feestelijk liedje. Er mag namelijk heel wat gevierd gaan worden, dus hoe fijn is het om deze sfeer alvast te creëren!


Fotocredits: Moodzfotografie

Persoonlijke ceremonie met jullie favoriete nummers

Om ervoor te zorgen dat de muziek helemaal bij jullie past, mogen jullie zelf de liedjes uitkiezen, maar natuurlijk help ik jullie met een grote repertoire lijst ter inspiratie. Stap voor stap komen we samen bij de mooiste muzikale invulling en wordt jullie trouwceremonie onvergetelijk en persoonlijker dan ooit.


Fotocredits: Moodzfotografie

Tip: 16 ceremonieliedjes

Entree bruid tijdens ceremonie

1. Tenerife Sea – Ed Sheeran

2. A thousand years – Christina Perri

3. Butterfly kisses – Bob Carlisle

4. Take my hand – Emily Hackett

Tekenmoment tijdens ceremonie

5. Songbird – Eva Cassidy gezongen door Kitty Becker 

6. Lucky – Jason Mraz

7. Spiegelbeeld – Suzan en Freek gezongen door Kitty Becker

8. Stand by me – Ben E. King gezongen door Kitty Becker

Luisterliedjes tijdens ceremonie

9. Perfect – Ed Sheeran

10. Voor mij ben jij de liefde – Maan

11. Best part of me – Ed sheeran

12. Just the way you are – Bruno Mars

Einde van de ceremonie

13. The one – Kodaline

14. Crazy little thing called love – Queen

15. Be my forever – Christina Perri gezongen door Kitty Becker

16. Ain’t no mountain high enough – Marvin Gaye

Hebben jullie er zin in gekregen om je te laten inspireren met de perfecte muziek voor jullie trouwceremonie? Stuur me gerust een berichtje! 

Liefs, Kitty

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant