Tips om je bruiloft te verplaatsen

Moet jullie bruiloft noodgedwongen verplaatst worden door het Coronavirus? Wij delen onze tips, zodat je stap voor stap te werk kunt gaan.

We zitten er (nog steeds) middenin met z’n allen: het Coronavirus. Helaas is het voor de meeste bruidsparen geen ideale combinatie, het plannen van je droombruiloft en Corona. We kunnen ons dan ook helemaal voorstellen dat je dit artikel niet leest met een glimlach op je gezicht.

Misschien moet je door het virus jouw bruiloft noodgedwongen verplaatsen? Wij leven met je mee! We weten zeker dat jullie dag er gaat komen, maar misschien in een andere setting of op een ander moment dan je vooraf had gepland.

Maar wat nou als jullie bruiloft verplaatst moet worden? Wat moet je allemaal regelen? Waar begin je? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat je stap voor stap aan de slag kunt bij het verplaatsen van je bruiloft.

Bruiloft verplaatsen

Je bruiloft verplaatsen

Laten we vooropstellen dat we geen voorstander zijn van het annuleren van je bruiloft. Kan je bruiloft op dit moment niet doorgaan in de vorm waar je altijd al van gedroomd had? Dan hopen wij van harte dat jullie ervoor kiezen om de bruiloft te verplaatsen.

Misschien kies je er zelfs voor om de bruiloft gewoon door te laten gaan. We zijn tenslotte genoeg stellen getrouwd ten tijden van het Coronavirus en, geloof ons, zij hebben een fantastische dag gehad!

Maar misschien wil je gewoon geen consessies doen. Wil je volop kunnen genieten van de voorbereidingen, zonder onzekerheden en kies je ervoor om je bruiloft te verplaatsen.

Ga dan als volgt te werk:

 1. Maak een plan
 2. Neem contact op met alle leveranciers
 3. Plan een nieuwe datum
 4. Change the date
 5. Let extra op elementen gerelateerd aan jullie datum
 6. Verplaats de huwelijksreis
 7. Geniet!

1. Maak een plan

Misschien ben je geneigd om iedereen direct een berichtje te sturen. Je krijgt vast ook van alle kanten vragen of de bruiloft verplaatst gaat worden. Vrienden, familie, leveranciers, iedereen wil weten waar ze aan toe zijn. Maar vergeet niet dat het jullie dag en jullie keuzes zijn. Bedenk dus eerst voor jezelf:

 • Hoever gaan we de bruiloft verplaatsen?
 • In welk seizoen willen we trouwen?
 • Wat wordt de nieuwe datum?
 • Hoe zit het met ons budget?

Niet het favoriete onderwerp van veel bruidsparen, wel super belangrijk: budget. Heb je bovenstaande vragen beantwoord, Duik dan in de voorwaarden van jullie leveranciers. Het kan namelijk zomaar zijn dat bij het verplaatsen van de grote dag extra kosten komen kijken.

Natuurlijk worden leveranciers ook getroffen door het virus, maar vaak willen ze zo goed mogelijk met je meedenken. De kans is groot dat je kosteloos kunt verzetten, maar check dit altijd goed. Misschien vraagt een enkele leverancier een aanbetaling, dan is het belangrijk dat je dit meeneemt in je begroting.

Heb je een verzekering afgesloten? Dan kun je met je verzekeraar de mogelijkheden bekijken voor het verplaatsen van de bruiloft.

2. Neem contact op met alle leveranciers

Veel leveranciers zullen aangepaste voorwaarden toepassen in deze tijden. Maar wees jezelf ervan bewust dat je hier niet vanuit kunt gaan, ook de leverancier moet het (financieel) kunnen redden. Neem dus zorgvuldig contact op met ál jullie leveranciers, gemiddeld zullen dit er wel 10 tot 20 zijn. Overleg de mogelijkheden voor het verplaatsen van je bruiloft en probeer een nieuwe datum te vinden waarop zij allemaal kunnen.

De kans is natuurlijk groot, in tijden dat veel stellen hun bruiloft verplaatsen, dat niet iedereen kan op jullie nieuwe datum. Zorg in ieder geval dat de leveranciers die voor jullie het meest belangrijk zijn kunnen, voor de rest kun je eventueel passende vervanging zoeken.

3. Plan een nieuwe datum

Aangezien veel bruidsparen hun bruiloft hebben verplaatst, liggen voor jullie misschien niet meer alle mogelijkheden open. Overweeg dus ook zeker om in een ander seizoen of doordeweeks te trouwen. Uiteraard doe je dit alleen als jullie hier allebei volledig achter staan, het is en blijft tenslotte jullie dag. Maak een datumprikker aan, zodat je in één overzicht kunt bekijken wanneer alle leveranciers beschikbaar zijn.

4. Change the date

Wanneer je een nieuwe datum hebt gevonden is het belangrijk om je gasten te informeren. Stuur de gasten een Change the date, waarin je aankondigt dat de bruiloft verplaatst wordt. Dit kan door een mooie foto op Social media, een persoonlijke visual via Whatsapp of natuurlijk door een extra kaart die je verstuurt.

Download hier (gratis!) de Change the date van Trouwen in Brabant.

5. Let extra op persoonlijke elementen

Misschien zijn de trouwringen al gegraveerd? Of heb je decoratie al gepersonaliseerd met jullie datum? Neem ook contact op met de leveranciers van deze persoonlijke elementen en vraag naar de mogelijkheden bij het verplaatsen van jullie bruiloft.

6. Verplaats de huwelijksreis

Misschien zag je het al helemaal voor je… Na de grote dag lekker nagenieten op een wit strand met een cocktail in je hand. Als jullie bruiloft verplaatst wordt, is de kans groot dat ook de huwelijksreis niet door kan gaan. Neem contact op met de reisorganisatie en eventueel je verzekering om te bespreken waar jullie recht op hebben.

Bekijk ook onze suggesties als je op huwelijksreis wilt gaan in Noord-Brabant

7. Geniet!

Ga in gesprek met iedereen die een bijdrage levert aan jullie bruiloft. Probeer met elkaar mee te denken en tot een mooie nieuwe datum te komen. Het verplaatsen van je bruiloft is natuurlijk nooit leuk, maar we hopen dat je een goed plan kunt maken om er alsnog een droomdag van te maken. Is alles geregeld voor de nieuwe datum? Probeer dan elke dag tot aan jullie bruiloft te genieten!

Wij wensen jullie, ondanks alles, de mooiste dag van jullie leven toe! En blijf gezond!

 

Zoeken in blogs

Bestel ons nieuwste magazine!

Magazine 2023
Trouwleveranciers uit Brabant